Подаряват мотор на мъжа, който се опита да спре атентатора от Ница

0
На 14 юли Франк и съпругата му са на крайбрежния булевард със скутера си, за да гледат зарята, когато камионът-убиец връхлита хората
На 14 юли Франк и съпругата му са на крайбрежния булевард със скутера си, за да гледат зарята, когато камионът-убиец връхлита хората

Мъжът, който опита да спре атентаторът от Ница с мотора, ще получи нов.

На 14 юли Франк и съпругата му са на крайбрежния булевард със скутера си, за да гледат зарята. Когато камионът-убиец връхлита хората, той се опитва да го спре с мотора си. Не успява, а машината е премазана.

Тогава Франк скача на степенката и започва да крещи на нападателя, но не може да го спре. Удря го няколко пъти през отворения прозорец, а шофьорът се опитва да го постреля с пистолета си. За щастие на Франк, оръжието засича. Тогава нападателят го удря с дръжката на пистолета и Франк пада на земята.

Историята му разказва местният вестник „Нис матен”, цитиран от БТВ. Макар да живеят далеч на север в Нормандия, двамата приятели Сам Хасанин и Емерик Монрок прочитат статията. Впечатлени от смелостта му, решават да му помогнат да си купи нов скутер, тъй като застрахователната компания надали ще му изплати обезщетение, тъй като Франк нарочно го е засилил срещу 19-тонния камион.

Сам и Емерик откриват сметка „Мотор за героя”, по която вече са събрани над 21 000 евро. Това са много повече пари от 9-те хиляди евро, с които може да се купи нова машина, затова останалите средства ще бъдат дарени на болниците, където се лекуват пострадалите в нощта на националния празник. Дарителската сметка ще бъде отворена до 31 юли.

Самият Франк и още двама жители на Ница, опитали се да спрат камиона, бяха наградени с медали от кмета на града.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук