Чарлз III: Сърдечно благодаря за подкрепата

0
Британският крал с първо изявление след поставената му диагноза рак
Британският крал с първо изявление след поставената му диагноза рак Снимка: Kirsty Wigglesworth/AP/picture alliance

Британският крал с първо изявление след поставената му диагноза рак

Британският крал Чарлз изрази сърдечна благодарност на доброжелателите след диагнозата му с рак, първият му публичен коментар, откакто Бъкингамският дворец обяви, че кралят ще отложи някои ангажименти, за да се подложи на лечение.

Бих искал да изразя най-сърдечната си благодарност за многото съобщения за подкрепа и добри пожелания, които получих през последните дни“, каза Чарлз в изявление, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Дворецът обяви на 5 февруари, че 75-годишният Чарлз е диагностициран с форма на рак по-малко от 18 месеца след възкачването му на трона.

"Както всички, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение", подчерта монархът.

Ракът е открит, докато той се лекуваше от уголемена простата през януари. Въпреки че видът на рака не беше разкрит, от двореца потвърдиха, че не става въпрос за рак на простатата.

В благодарственото послание Чарлз пише: "Също толкова окуражаващо е да чуя как споделянето на собствената ми диагноза е помогнало да се насърчи общественото разбиране и да се хвърли светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациентите с рак и техните семейства в Обединеното кралство и по света. Възхищението ми от техните неуморни грижи и всеотдайност през целия ми живот е още по-голямо в резултат на личния ми опит."

Кралят се оттегли от всички публични задължения, докато се лекува, като висши кралски особи - включително кралица Камила и принцът на Уелс - поеха неговите задължения за някои събития.

На 7 февруари той отпътува от Кларънс Хаус, Лондон, за резиденцията си в Норфолк, придружен от кралицата. По-малкият му син, херцогът на Съсекс, долетя от САЩ за кратко посещение по-рано същия ден.

Кралицата заяви, че съпругът ѝ е "много трогнат от всички писма и послания, които обществеността изпраща отвсякъде".

По време на събитие в катедралата в Солсбъри тази седмица тя каза, че подкрепата е била "много окуражаваща".

Принц Уилям също изрази благодарност към посланията на подкрепа за баща му, както и за съпругата му, принцесата на Уелс, която се възстановява след операция на корема. Очаква се тя да се върне към кралските си задължения едва след Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари