"Чанове" с добри сърца помагат на 11-годишния Ясен от Русе

0
Ясен се нуждае от лечение на сарком на ръката в чужбина
Ясен се нуждае от лечение на сарком на ръката в чужбина

Седмия си рожден ден отбеляза клубът по български народни танци "Чанове" в Русе на 20 февруари.

Тържеството в ресторанта на Гранд хотел "Рига" предложи много емоции и танци на присъстващите над 300 любители на традиционните неравноделни ритми, сред които имаше и гости от София, Пловдив, Варна и Бургас, информира ТОП НОВИНИ.

Наред с това танцьорите решиха да посветят празника си и на едно добро дело.

"Тази година екипът ни реши рожденият ден да се проведе под мотото "Чанове с добри сърца". Вместо да купуваме каквото и да било, свързано с дрескод на събитието, можем да съберем сума, която да дарим за добра кауза", разясниха идеята си от клуба.

Каузата, на която посветиха празника си "Чанове"-те тази година бе 11-годишният Ясен Партинов.

Той е ученик в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе. Преди малко повече от година му е открит сарком на ръката, следва операция и химиотерапия в България. Въпреки усилията на лекарите обаче туморът рецидивира и семейството на Ясен се насочва към чужбина.

След помощ от фонда за лечение на деца майката на Ясен Мирела Партинова заминава с него за преглед в Италия. Там обаче не могат да предложат цялостно лечение. Водеща клиника за лечение на този вид саркоми е "Гюстав Русо" в Париж и двамата отпътуват за френската столица в края на 2015 г. След редица изследвания заключението е, че туморът е локализиран само в ръката и тамошните лекари дават шанс за излекуване на детето.

Днес стана ясно, че любителите на народни танци са събрали общо 3 300 лв. в специалната кутия за дарения за 11-годишния Ясен. Всеки дарител от своя страна получи и специално изготвената за целта значка "Чанове с добри сърца".

Всеки желаещ може да помогне за лечението на детето и на дарителската сметка на името на:

Ясен Антонов Партинов

Райфайзен Банк

IBAN No: BG76RZBB91551006666450;

BIC:RZBBBGSF.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари