Чадър и шезлонг на морето между 2 и 10 лева

0
Министърът на туризма не дава гаранция, че някъде няма да има и по 70 лева...
Министърът на туризма не дава гаранция, че някъде няма да има и по 70 лева... Снимка: БГНЕС

Проверките по плажовете показват, че цените на чадъри и шезлонги варират от 2 до 10 лв.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова телевизия във връзка с настъпилия туристически сезон.

По отношение на цените на чадъри и шезлонги в началото на летния сезон, тя уточни, че са направени първите проверки на плажовете. ”Проверени около 96 плажа, като 55 са отдадени на концесия, 80 – под наем, като само 25 от тях са сключени договори директно с Министерство на туризма. Тях предстои да ги проверим”, обясни министър Ангелкова.

”Проверките показват, че чадърите и шезлонгите варират от 2 до 10 лв. Не мога да гарантирам дали няма да има по 70 лв. на някои индивидуални плажове, които да бъдат съпътствани с допълнителни услуги”, поясни тя. 

По отношение на това дали и в България ще стане като в Гърция и без да се заплаща, но при консумация да може да се използва плажа тя добави, че това ще се случи от следващото лято. ”Публикували сме на сайта на Министерство на туризма промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които са свързани с групирани на плажовете, което ще ни даде този продукт, който искаме. Там фокусът е намаляването на цените на плажни принадлежности и най-вече предлагането на високо качество”, посочи министър Ангелквоа. По думите ѝ плажовете в страната, които са над 230, са индивидуални и няма как да бъдат сравнявани.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари