Буяр Османи: Защитихме всички наши позиции

0
Във вторник започват преговорите, защитихме всички наши позиции, заяви македонският външен министър
Във вторник започват преговорите, защитихме всички наши позиции, заяви македонският външен министър

Във вторник започват преговорите, защитихме всички наши позиции

Това заяви македонският външен министър Буяр Османи, предаде DarikNews.bg

Османи разясни какъв е постигнатият компромис с България за започване на преговорите за членство на РСМ с ЕС.

Той обясни, че Скопие е отстояло важните неща за страната свързани с македонския език и история, която няма да бъде част от преговорната рамка. Докато България е отстояла само едно нещо – вкарването на българите в Конституцията на страната.

България и Северна Македония подписаха днес двустранен протокол по чл.12 Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. в неделя.

"С това приключи един нелек процес на преговори, в който двете правителства показаха смелост и политическа воля да преодолеят противоречията. Това решение изцяло защитава правата на българите в Северна Македония и българския национален интерес. Именно затова то получи максимално широка подкрепа в Народното събрание, включително от опозицията, което е показателна оценка за усилията на българското правителство и за заложените гаранции за интересите на страната ни".

Това се казва в декларация на българското правителство в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари