Букурещ раздава кебапчета на ваксинирани

0
В 9:00 часа няколко десетки души, които получиха доза от ваксината срещу COVID-19, се сдобиха и с ваучер, който им дава право на порция кебапчета с хлебчета и вода
В 9:00 часа няколко десетки души, които получиха доза от ваксината срещу COVID-19, се сдобиха и с ваучер, който им дава право на порция кебапчета с хлебчета и вода Снимка: Фейсбук

Три кебапчета, две хлебчета и бутилка вода

Това е бонусът за онези, които отидат да се ваксинират в мобилния център, разкрит на най-големия пазар за селскостопански и хранителни продукти в Букурещ-Обор.

Още преди отварянето на центъра за имунизация се образуваха опашки, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от Труд.

В 9:00 часа няколко десетки души, които получиха доза от ваксината срещу COVID-19, се сдобиха и с ваучер, който им дава право на порция кебапчета с хлебчета и вода. Ваучерите могат да бъдат използвани до 15 юни.

Спазва се процедурата, валидна и в останалите ваксинационни пунктове. Хората попълват анкета с въпроси, ваксинират се и изчакват няколко минути под медицинско наблюдение за евентуални странични реакции. Предлагат се ваксините на Pfizer и Janssen.

Инициативата "кебапчета срещу ваксинация" бе обявена по-рано тази седмица от районния кмет Раду Михаю. Той изрази надежда, че дневно ще се ваксинират поне по 1000 души.

Мобилният център на пазара Обор ще работи от 8:00 до 20:00 и от 8:00 до 18:00 часа в неделя.

 <>

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари