„Буйна Яна“ пропищя от цигански набези

0

"Вече не зная към кого да се обърна. От 5-6 години живота на хората, които имат лозя и вили в местността „Буйна Яна“ край кв. Средна Кула, стана черен."

Това пише в писмо до „Русе нюз“ Румен Димитров. По думите му, в последните няколко години организирани групи цигани разбиват и крадат всичко, което може да се открадне. Почти нищо метално не е останало „неопоскано“, някои вили даже били сринати до основи. Когато металите привършили, започнало изсичане на плодните дръвчета. Към писмото е прикрепен и обилен снимков материал, документиращ последствията от набезите.

Преди 10 дена ми отрязаха две големи череши и една кайсия. Поне най-малкото 10 бора, които са на над 30 години са отрязани, а вече не останаха липи и акации в гората до вилната зона.“, пише г-н Димитров. Освен това, в района постоянно се заселвали цигани от други краища на страната. След като откраднат за няколко месеца каквото могат да откраднат, после се изнасят. Никой не ги проверява за адресна регистрация и не взема мерки. Вържат се незаконно за електрическото захранване и крушките им светят денонощно…

В търсене на изход собствениците се обърнали към кметицата на Средна кула. „Мисля, че не и стана много приятно като видя този „лунен пейзаж“. Тя беше с двама служители на ОБЩИНСКА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА КООРС като единият от тях каза, че не било тяхна работа да охраняват вилната зона. В сайта на КООРС пише точно че изпълняват тази дейност“, пише още г-н Димитров и допълва, един от служителите на КООРС, които били с кметицата, даже не знаел наименованието на вилната зона, която трябва да охраняват.

"Когато сме викали полиция, те само констатират кражбите и след това всичко отива в графата "неизвестен извършител".

Министърът на вътрешните работи г-н Йовчев, каза че ще има екшън-план против тази битова престъпност. При нас този екшън-план не е дошъл. Екшън планът е за всички нас тук, които имаме места и вили. Плащаме си данъци за тези места и държавата трябва да обърне някакво внимание“, завършва г-н Димитров.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари