Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Масово разбиване и обезкостяване на вили от цигани край Русе

0

Здравейте,

Вече не зная към кого да се обърна.Става въпрос за вилната зона "Буйна Яна" която се намира край Русенския квартал Средна кула. От 5-6 години живота на хората които имат лозя и вили в този район стана черен. Постоянно има разбити вили и кражби на селскостопанска продукция.На мен лично няколко пъти ми разбиваха вилата. Откраднаха ми електрожен и всичко което може да се издаде на вторични суровини.Като свършиха железата започнаха да изсичат плодните дръвчета. Преди 10 дена ми отрязаха две големи череши и една кайсия. Малко преди това на мене и на комшията изрязаха захранването от улицата към вилите,режат и оградните мрежи. Има няколко вили които са сринати до основи.На 3 вили изкъртиха вратите на тоалетните за горене. Не оставиха метални капаци на шахтите за вода. Сложихме дървени но и тях ги откраднаха.

На 14.03.2014г. обиколихме вилната зона с кметицата на селото и мисля че не и стана много приятно като видя този "лунен пейзаж". Тя беше с двама служители на ОБЩИНСКА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА КООРС като единият от тях каза че не било тяхна работа да охраняват вилната зона. В сайта на КООРС пише точно че изпълняват тази дейност. По думите на хора които постоянно във вилната зона служителите на КООРС не са минавали да охраняват от много месеци да не кажа и години. Хората се чудят как да си опазят имуществото защото цари пълно безхаберие и анархия. Никой не взема мерки, а постоянно се събарят вили и се разфасоват. Цигли и тухли се изнасят необезпокоявано с каруци.Когато сме викали полиция те само констатират кражбите и след това всичко отива в графата неизвестен извършител.

Специално един от тези служители на КООРС които дойдоха с кметицата не знае наименованието на вилната зона която трябва да охраняват. Постоянно се заселват роми от други краища на страната. Каквото могат да откраднат за няколко месеца откраднат и после се изнасят. Никой не ги проверява за адресна регистрация и не взема мерки. Вържат се незаконно за електрическото захранване и крушките им светят денонощно. Поне най малкото 10 бора които са на над 30 години са одрязани а вече не останаха липи и акации в гората до вилната зона.

Автор: Румен Д.
(Автор: Румен Д. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари