БСП забрани на структурите да издигат за кметове бивши областни управители на Румен Радев

0
В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши членове на БСП
В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши членове на БСП Снимка: Фейсбук

В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши членове на БСП

Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията в страната за формирането на широки коалиции за местните избори, но предупреди своите да не подкрепят и да не издигат номинации за кметове на бивши областни управители от служебните правителства на Румен Радев. В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши членове на БСП като Трендафил Величков, който се кандидатира за кмет на Пазарджик, но бе губернатор по времето на служебната власт, потвърдиха членове на Изпълнителното бюро на БСП, предаде “Труд news”.

Минчо Афузов от Сливен, който бе областен управител на президента Румен Радев, също няма да получи подкрепа от социалистите за кметската си кампания. Лично председателят на БСП Корнелия Нинова обяви в Смолян след среща с общинските и областни председатели на партията, че доскорошния областен управител там Стефан Сабрутев няма да получи подкрепа от БСП. Сабрутев беше кандидат за кмет на БСП през 2019 година.

Социалистите ще се явят на местните избори като коалиция “БСП за България”, в която ще има поне 15 партии и организации. Местните структури водят самостоятелно преговори за съюзи. Всички кметски номинации ще бъдат утвърдени на две заседания на Националния съвет, които трябва да се проведат най-късно до средата на септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    русенец
    освен протежета на зеленочорапестия фатмак, най-добре е да забраните и да се издигат и провалени кметски недоразумения
  • 2
    2
    гфхйкфгйфг
    няма да си възстановяваме града, защото следващия който дойте ще засере нещата още повече, не зависимо от коя партия е... най-добре ще е един кактус да сложат за кмет и нищо да не се случва повече и ще е по-добре отколкото да се случват лоши работи... областните съветници ще поливат кактуса, на всеки 4 години ще го преизбираме и готово
  • 0
    1
    русенец
    Зиг хайл, майн фюрер! А дебилът Пенчо защо не си го вземеш в София? Ще те оножда, а русенци през това време ще си възстановяваме града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари