БСП: Столична община готви "коледен подарък" от 5 милиона лева за частна фирма

0
От партията са готови да сигнализират прокуратурата
От партията са готови да сигнализират прокуратурата Снимка: БГНЕС

Това обяви народният представител Румен Гечев

Депутати от БСП се обявиха срещу финансовата компенсация, която Столична община се готви да даде на фирма-превозвач заради повишени цени на газа и натрупаната инфлация, съгласно договора за концесията на 17-те линии, които тя обслужва от 2016 г., предаде БГНЕС.

Ние сме категорично против подготвяното решение от т. нар. работна група, която иска да компенсира фирмата МТК ООД, като получи подкрепа от Столична община за 5 млн. лева“, обяви народният представител Румен Гечев, който сравни това с „коледен подарък“.

Съгласно подписан договор, при промяна на цените на петролните продукти с над 20% и годишна инфлация от над 5%, общината е трябвало да промени цените на концесионната услуга. „Възникват редица въпроси? Какво е правила Столична община през последните години? Защо не са актуализирани цените, съгласно договора? Цените са вървели не само нагоре, но и надолу, както по отношение на петролните продукти, така и отношение на инфлацията, защото през този период в България е имало и дефлация“, смята Гечев.

От БСП заяви, че техните представители в Столичния общински съвет оттеглят подкрепата си от подготвения от работната група доклад и ще гласуват „против“. „Ако управляващото мнозинство, основно партия ГЕРБ, подкрепи и прокара този коледен подарък, ние незабавно ще предоставим цялата документация на прокуратурата“, заканиха се още от опозицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари