БСП подкрепя 9-процентната ставка на ДДС за ресторантьорите

0
Конституционните промени в този си вид няма да получат и един глас от БСП, заяви Корнелия Нинова
Конституционните промени в този си вид няма да получат и един глас от БСП, заяви Корнелия Нинова Снимка: Facebook

Конституционните промени в този си вид няма да получат и един глас от БСП, заяви Корнелия Нинова

Днес чухме, че Борисов се отказва от смяната на националния празник в Конституцията. Вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни длъжности? И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид след разбиващите коментари на всички професионални гилдии? Ако това е така, това означава, че цялото предложение за конституционни промени е прах в очите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в пред медии в Народното събрание, цитирана от БТА.

Тя припомни, че правната реформа в Конституцията е предложена от ПП-ДБ и ако ГЕРБ не я подкрепят, дискусията става безпредметна и загуба на време.

Имаме и един призив към президента, който отправяме са пореден път – дойде времето той да предложи своя проект за Конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът даде своите предложения и да седнем да разговаряме сериозно. Защо той не представя своя проект?“, попита Нинова.

И подчерта, че конституционните промени в този си вид, както ще бъдат гласувани в парламента следващата седмица, няма да получат и един глас от БСП.

Борисов заяви още, че Конституцията и законите по ПВУ са най-важните неща за сглобката. Но в последните две седмици, в които Народното събрание работи извънредно, няма закони по ПВУ. По цял ден се разправят и делят постове и власт, но закони по ПВУ не гласуват. И другата седмица излизат в отпуска. Това е политическо лицемерие“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя коментира още, че социалистите биха подкрепили 9%-овата ставка на ДДС за ресторантьорите да се запази и определи като неправилна стъпка предложението на Асен Василев за бонус при сигнали за укриване на данъци.

Като „добър знак за успех на всички наши кандидати“ тълкува Нинова изтегления номер 1 на коалиция „БСП за България“ за предстоящите местни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари