БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията

1
Това заяви Корнелия Нинова
Това заяви Корнелия Нинова Снимка: Фейсбук

Това заяви Корнелия Нинова

БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията, внесени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС и всякакви опит за разговор или убеждаване ще са безпредметни. Това заяви лидерът на социалистите, предава БНТ.

"Освен националния празник, те предвиждат двойно гражданство за народни представители и министри. Ако през Конституцията ще даваме индулгенция на двойното гражданство на Кирил, не сме съгласни. Един гражданин на България и на друга държава, като народен представител или министър, на коя от двете държави ще служи?

Нинова разкритикува изказвания на Томислав Дончев и Ивайло Мирчев.

"Да кажеш, че 3 март е празник на комплекса на българите, защото не са могли да с освободят сами, е повече от цинично. Мирчев стъпвал ли е някога на Шипка? Не пипайте 3 март и не си играйте с историята и достойнството на българския народ. Г-н Дончев не знае дали това е пътят, по който трябва да вървят, не знаели дали трябва да завият наляво или надясно - накъде сте тръгнали? Нямали механизъм да взимат решения - това е гарантирана катастрофа. Само че това не са ви личните коли, а това е България"

Според Нинова в програмата на управляващите няма и дума за борбата с корупцията. Посочи, че в бюджета са заложени по-малко пари за образование, въпреки че и то е изтъкнато като приоритет.

"Имаше много по-добър вариант за България - национално надпартийно правителство, без политически лица, с програма от 10 ясни и чисти точки. Даваме срок на това правителство една година и всички контролираме дали изпълнява програмата си. Това беше алтернативата, но те предпочетоха сглобката. Най-дразнещо е твърдението няма друга алтернатива. Тази самодостатъчност ни я налагат вече трети месец - това е диктат".

Референдумът срещу джендър идеологията засяга преподаването в училищата и детските градини, че има трети пол освен мъж и жена и няма нищо общо с насилието над жените, каза лидерът на БСП.

"Напоследък абсолютно умишлено се смесват двете теми. Нека се борим с насилието над жени, за днешния случай (от Стара Загора - бел. ред.) - най-тежкото наказание по НК, но не закачайте децата!"

Президентът критикува всяко редовно правителство, защото иска вечно да управлява със служебни, смята Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари