Христо Иванов: За нас това е истинското начало на съдебната реформа

2
Христо Иванов благодари на колегите си от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС
Христо Иванов благодари на колегите си от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС Снимка: Facebook

Христо Иванов благодари на колегите си от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС

За нас това е истинското начало на съдебната реформа, коментира пред журналисти, във връзка с приетите на трето четене промени в Конституцията, Христо Иванов от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). По думите тези промени дават възможност с последващите изменения в Закона за съдебната власт в процесуалните закони и най-вече с кадровите решения, които предстоят да бъдат взети, да доизградим и да постигнем целите, които си поставихме, а именно: истинска независимост на българския съд по европейски стандарт, прокуратура, която е отчетна пред обществото и служи на закона, и справедливо правосъдие по европейски стандарт.

Предстои сериозна работа оттук нататък. Тези промени дават възможност за тази работа и затова са толкова важни. Тези промени показаха, че в България, въпреки големите разделения, е възможно да се постига съгласие около национални цели.

Иванов благодари на колегите си от ПП-ДБ, от ГЕРБ-СДС, от ДПС, на опозицията от „БСП за България“, както и на всички, които са се включили в този дебат, и на членовете на Комисията по конституционни въпроси, които са провели този дебат.

Не, не се притесняваме от заявките, че промените в Конституцията ще бъдат атакувани пред Конституционния съд, добави Иванов, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Моето име
    "Да живее Демокрацията"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари