БСП иска оставката на кмета на Варна

1
Иван Портних поиска оставката на главния архитект за да си „изпере“ имиджа преди местните избори
Иван Портних поиска оставката на главния архитект за да си „изпере“ имиджа преди местните избори Снимка: Facebook

Иван Портних поиска оставката на главния архитект за да си „изпере“ имиджа преди местните избори

БСП иска оставката на кмета на Варна Иван Портних, каза днес пред медии председателят на Градския съвет на партията Павел Раличков. По думите му основната причина е, че през последните 10 години в града са реализирани серия знакови инфраструктурни проекти, за които са харчени суми в пъти по-големи от реално необходимото или чието изпълнение не е дало добри резултати.

Кметът поиска оставката на главния архитект на града Виктор Бузев, но няколко месеца преди местни избори това е измиване на ръцете, посочи Раличков. Той припомни, че Бузев е участвал в екипа, изготвил общия устройствен план (ОУП) на Варна, който според БСП е в полза по-скоро на частни, а не на обществените интереси. През последните 10 години ОУП не е променян изобщо, а Иван Портних не е докладвал пред Общинския съвет за неговото изпълнение, въпреки че е длъжен, посочи още Раличков.

Димитър Чутурков, зам.-председател на БСП - Варна, допълни, че кметът носи отговорност за презастрояването на града, както и за всички проблеми, които възникват, включително с ВиК инфраструктурата. Единствената причина Портних да поиска оставката на главния архитект е да си „изпере“ имиджа преди местните избори, обобщи Чутурков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари