Брус Уилис казва ”Сбогом” на киното

0
Екшън героят Брус Уилис, звездата от хита "Умирай трудно", се оттегля от актьорската си кариера поради заболяване,
Екшън героят Брус Уилис, звездата от хита "Умирай трудно", се оттегля от актьорската си кариера поради заболяване,

Брус се бори със здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия 

Екшън героят Брус Уилис, звездата от хита "Умирай трудно", се оттегля от актьорската си кариера поради заболяване, съобщи семейството му, цитирано от АФП.

"Брус се бори със здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия (частична или пълна загуба на способността на човек да се изразява с помощта на средствата на езика – бел. ред.), която оказва влияние върху когнитивните му способности", се казва в публикация в Instagram от семейството му. "В резултат на това и след много обмисляне Брус се оттегля от кариерата, която означаваше толкова много за него."

67-годишният Брус Уилис е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка, което засяга способността му да разбира говора, и ще се оттегли от актьорската си кариера, съобщи от своя страна „Дейли Мейл“.

В изявлението се добавя: "Това е наистина труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрестанна любов, съчувствие и подкрепа. Преминаваме през това като силно семейство и искахме да информираме неговите фенове, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него“.

Според Националната асоциация по афазия състоянието представлява нарушение на езика, което засяга произвеждането или разбирането на речта и способността за четене или писане. Асоциацията съобщава, че състоянието винаги се дължи на увреждане на мозъка, най-често от инсулт, особено при по-възрастни хора. Травма на главата, мозъчни тумори или инфекции също могат да причинят афазия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Фен
    Гледах последният му филм.... нищо не му се разбираше какво говори горкия! Дано си почива на спокойствие!
  • 2
    2
    русенец
    На 67 години с деменция Брус Уилис се отказва от киното, а Байдън на 80 години с деменция продължава да работи като президент. :)
  • 0
    1
    Жалко за човека
    но от 10 години така или иначе не гледам филми с него
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари