Британските министри на здравеопазването и на финансите подадоха оставки

0
Това вероятно е финалният удар за премиера Борис Джонсън, който се опита да се извини за най-новия скандал
Това вероятно е финалният удар за премиера Борис Джонсън, който се опита да се извини за най-новия скандал Снимка: Аndy Rain/EPA/Bloomberg

Британските министри на здравеопазването и на финансите подадоха днес оставки

Това вероятно е финалният удар за премиера Борис Джонсън, който се опита да се извини за най-новия скандал, свързан с неподходящо сексуално поведение, в който се оказа замесен един от министрите му, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид обяви оставката си, заявявайки, че "не може повече да продължава (да заема поста) с чиста съвест". Малко след това и финансовият министър Риши Сунак обяви, че се оттегля от правителството.

Това стана в момент, когато Борис Джонсън се извини, че е допуснал грешка и не е разбрал, че бившият заместник отговорник по партийната дисциплина на консерваторите в парламента Крис Пинчър не е подходящ за този пост. Пинчър е обвинен в непристойно сексуално поведение.

*На снимката: Борис Джонсън говори на заседание на кабинета. Отляво е министърът на здравеопазването Саджид Джавид, а вторият отдясно е финансовият министър Риши Сунак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари