Британски инженер защити къщата си от наводнения по уникален начин

1

„Крал Кнуте“ издигна стена от 7 фута около имота си

Мъж бе наречен съвременният „крал Кнуте“, след като построи стена от 7 фута, за да защити своя имот на стойност £600 000 от наводнения.

Повтарящите се наводнения, причинени от бурите Герит и Хенк, принудиха мнозина да напуснат домовете си през последните дни – но усилията за превенция на един собственик на жилище предизвикаха моментални сравнения с легендата за средновековния английски крал.

Ник Лъптън, на 60, и съпругата му Ан, на 50, се преместиха в своята изумително преустроена къща от 17-ти век на река Севърн в Пиксам, Уорчестършир през 2016 г.

Двойката се справи с дома си и акра му земя, наводнена 11 пъти оттогава - и безкрайните сметки за разчистване ги ядосаха до точката, в която решиха да укрепят целия си имот с висока 7 фута преграда срещу наводнения, разказва Mirror.

Отне им четири месеца за да завършат своята бариера - завършвайки само седмици преди бурята Хенк да удари Великобритания. Кадри от дрон показват тяхната черно-бяла резиденция и двор, заобиколен от наводнения, след като река Севърн наскоро излезе от бреговете си. "Купихме къщата с широко отворени очи. Били сме наводнени 11 пъти от 2016 г. насам.", разказа Ник. Той добавя: „Живеем в красива част на света, точно до река Севърн, с един недостатък, че се наводняваме. Най-накрая решихме да изградим стена около къщата."

Построихме го миналото лято и отне около четири месеца, за да завършим. Завършихме го в средата на септември и го тествахме в средата на октомври. Това наводнение е доста голямо, близо е до рекорда в 2020 г., така че това е наистина добър тест за него и досега издържа на това.

Преди да построят стената срещу наводнения, Ник и Ан добавиха бариери пред вратите и помпи под пода, за да запазят наводнението изтича. Двойката отново ипотекира, за да плати противонаводнената стена и каза, че се надява това да добави стойност към дома им като резултат.

Жителите, живеещи в района, поздравиха двойката за предприетите действия за защита на дома им - и казаха напомняше за стари средновековни легенди. Един от тях каза: „Ник е страхотен човек и всички го аплодираме за това, което направи – наричаме го отговорът на Уорчестър на крал Кнуд. Наводненията са такъв проблем тук. Наводняват се не само полетата, но и пътищата и домовете. Силите на властта трябва да действат скоро, за да спрат това нещастие да се случва отново и отново или хората просто ще се изнесат.

Самото място има богата история и част от имота някога е бил хан за речен ферибот. Когато беше кръчма, се казваше, че звукът от плаващи бирени бъчви в мазето е знак за надигаща се вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари