Британската армия: Принц Хари не трябваше да разказва как и кого е убил

0
Все още няма реакция от Бъкингамския дворец
Все още няма реакция от Бъкингамския дворец Снимка: БГНЕС

Все още няма реакция от Бъкингамския дворец

Принц Хари с нови скандални разкрития. В автобиографията си той разказва как е убил 25 талибански бойци по време на мисия в Афганистан. Реакция дойде от британската армия и талибаните, но не и от Бъкингамския дворец, предава Bulgaria ON AIR.

Сред всички разкрития на херцога на Съсекс най-спорен се оказа откъс, в който Хари разказва за военната си служба в Афганистан. Той описва как е убил 25 талибански бойци, оприличавайки жертвите си на шахматни фигури.

Според бившия кралски командос Бен Макбийн принцът е нарушил неписано правило да се мълчи за военни мисии в чужди държави и по този начин е изгубил репутацията си сред военните.

"Някои неща - дори и да му са се случили - е трябвало да останат само между него и семейството му. Не беше нужно да знаем как и кого е убил. Разбирам защо иска говори, но някои подробности - Хари можеше да запази за себе си", заяви бивш кралски командос Бен Макбийн.

Реакция дойде и от талибаните. Високопоставен техен представител написа в Twitter: "Господин Хари, онези, които убихте, не бяха шахматни фигури, а хора със семейства, които чакаха завръщането им".

Мемоарите на Хари, озаглавени "Резервен", трябва да бъдат пуснати на пазара официално във вторник. Преди публикацията се очаква да излязат и няколко интервюта с Хари за американски и английски телевизии, в които принцът рекламира книгата си. Кралското семейство все още не е коментирало последните разкрития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Невинен
    Какъв ,,принц''този ще си вземе белята от алчност за печелене на пар
  • 3
    2
    Маньо
    Това рижо хамстерче е толкова незначително, че всичките му лъжи не заслужават коментар.
  • 3
    1
    На война, като на война.
    Сега да не би украинци и руснаци да играят казачок?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари