Бразилия разплака Лионел Меси

0
Бразилия е първият финалист в Копа Америка
Бразилия е първият финалист в Копа Америка

Бразилия е първият финалист в Копа Америка.

Селекцията на Тите победи с 2:0 Аржентина. Съперникът на бразилците ще бъде определен тази нощ от мача между носителя на трофея Чили и Перу.

В герои за домакините в Бело Оризонте се превърнаха Габриел Жезус и Роберто Фирмино. На два пъти гредата помогна на бразилците след удари на Серхио Агуеро и Лионел Меси, който отново преживя разочарование с националната фланелка, пише bTV.

В пети пореден мач в турнира Бразилия не допусна гол. "Селесао" е в най-дългата си серия по този показател на Копа Америка от периода 1989-1991, когато записва осем сухи мрежи. Отборът има само 2 загуби в 42 срещи под ръководството на Тите.

Бразилците играха по-добре и контролираха събитията на терена, като в нито един момент не изглеждаха сериозно притиснати от своя съперник.

В 19-ата минута Дани Алвес спечели топката от Акуня, напредна и подаде към Фирмино отляво, който насочи топката пред вратата, където Жезус я прати в мрежата. В 71-ата минута звездата на "Ливърпул" удвои аванса на Бразилия след контраатака, организирана от Габриел Жезус.

Четвърт час преди края на терена избухна скандал, играчите са сдърпаха, а селекционерът на Аржентина Лионел Скалони получи жълт картон заради поведението си край страничната линия. Все пак разумът надделя и не се стигна до сериозни сблъсъци.

Разочарованието за Меси е огромно. Това най-вероятно бе един от последните му шансове да спечели голям трофей с националния отбор. Той има три загубени финала в Копа Америка и един на световно първенство.

След загубения финал от Чили през 2016 г. нападателят се отказа от националния отбор, но реши да се върне за Мондиала в Русия. Догодина Аржентина ще домакинства на Копа Америка съвмествно с Колумбия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари