Браян Роуз - българският зет и кандидат за кмет на Лондон

2
На 6 май бившият банкер от „Уолстрийт“ ще се бори с подкрепата на своята съпруга – Мариана
На 6 май бившият банкер от „Уолстрийт“ ще се бори с подкрепата на своята съпруга – Мариана Видео: bTV

На 6 май бившият банкер от „Уолстрийт“ ще се бори с подкрепата на своята съпруга – Мариана

Другата неделя в България ще гласуваме за парламент, а през май предстоят местни избори във Великобритания. Един от кандидатите е Браян Роуз - собственик на независимата медия „Лъндън риъл“, каналът му в „Ютуб“ има над 2 милиона последователи, а интервютата му със световноизвестни личности имат над 1 милиард гледания в социалните мрежи.

На 6 май бившият банкер от „Уолстрийт“ ще се бори да стане кмет на Лондон, с подкрепата на своята съпруга – Мариана, информира bTV.

Браян се колебае повече от шест месеца преди да предложи среща на Мариана, с която се запознават случайно, докато той пазарува дрехи. Той е американец, успешен банкер в лондонското Сити, тя - самотна майка на дъщеря.

Не знаех почти нищо за България. Знаех, че е страна в Европа, но след това научих много. Бил съм в Бургас, в Пловдив. Познавам храната, знам и няколко думи“, казва Браян.

Казва, че харесва България и българското, защото му напомнят малко или много на американците. „Българите са много работливи хора, могат да дойдат на място като Лондон и да променят живота си“, казва Браян.

Сравнява майката на съпругата си със своята баба – „Сериозна ценностна система. Не допуска да се правят глупости, никога няма бъркотия вкъщи, тя определя правилата. Има невероятен морал и етика“, казва кандидатът за кмет.

Съпругата на Браян – Мариана Алексиева първоначално трябвало да бъде в Лондон само шест месеца, за да научи езика. „Но градът така ме прегърна и аз го усетих като енергия. Лондон е една от големите ми любови и аз обожавам този град. Той ме оформи като човек, даде ми различно виждане за света, даде ми новите приятели, моята кариера. Дължа толкова много на този град“, казва тя.

От кухнята до собствено телевизионно студио в централен Лондон, Браян и Мариана изграждат независима медия, която са гледали над един милиард пъти в целия свят. Често ги упрекват за прекалена свобода в темите и интервютата, а някои от гостите им в популизъм. Преди година социалните мрежи свалят едно от най-гледаните интервюта на Браян, защото гостът му отрича съществуването на пандемията от коронавирус.

За 10 години аз прекарах времето си в разговори като този с някой от най-невероятните хора на този свят. И го правихме без редактиране, без сценарий, без цензура! Можеш да кажеш каквото искаш, и да го кажеш в два, три или четири часа и хората могат да го гледат свободно. Никой не беше виждал подобно нещо преди това“, разказва Браян.

Казва, че продължава да се бори за свободата на словото.

Кметът на Лондон отговаря за полицията, транспорта, жилищата, планирането, икономическото развитие, изкуствата, културата и околната среда, контролирайки бюджет от около 17 милиарда британски лири годишно. Изборите за кмет се провеждат в първия четвъртък на май през четвъртата календарна година след предходните избори. На 13 март 2020 г. правителството обяви, че изборите за кмет на Лондон ще бъдат отложени до 2021 г. поради пандемията от COVID-19. И Браян решава да участва в тях.

За политиката ми като кмет на Лондон много от тези неща са важни - здравеопазването, икономиката, транспорта, жилищата, но когато мислиш за семейството, това е едно от най-важните неща в обществото. Осъзнах го покрай Мариана и Габи и сега и двете ни момчета. Семейството ме прави по-добър човек. Семейството ме промени. Защото знам, че Габи ме гледа, моята дъщеря. Знам, че момчетата ми ме гледат и това ме кара да давам повече от себе си“, казва Браян.

В програмата си Браян обещава построяването на десетки хиляди нови жилища до края на годината, повече сигурност по улиците, икономическо възраждане на Лондон и 31-дневен фестивал през август, който да привлече 20 милиона души в града и да покаже британския дух. Заради ограниченията свързани с коронавируса кампанията му е основно дигитална. Със свръх технологичен автобус, Браян планира да обиколи всички райони на Лондон до края на кампанията, за да може да се срещне с избирателите си, без да рискува глоба за това. Случка, с която влезе в новините в началото на кампанията си.

Аз израснах гледайки баща ми да работи. В България събота и неделя, тогава се вършат важните неща. Отиваш при приятел, помагаш на приятел. Но татко ме взимаше с него, дори и на работа, и да видя неговата работа, и това как си прекарва деня… Никога не ми е било проблем, че татко работи толкова много. Децата са важна част от това, което правим и ние отиваме там като семейство. Някак си децата са вътре в това, което правим и го правим заедно“, казва Мариана.

Браян се надява семейният му живот като кмет да не се промени драстично. „Ще продължа да карам сутрин момчетата на училище, да им разказвам вечер приказки. Присъствал съм в медиите дълго време, но като кмет на Лондон ще бъде още по-осеземо. Ще предизвика повече коментари, критика, но ще мога да направя и повече страхотни неща за този град, за да бъде Лондон най-добрия град в света. Няма да се променят много неща. Ще има повече погледи върху нас. Но това не е проблем“, казва той

Мисля, че Браян ще има ресурсите и хората да промени и да направи нещо“, казва от своя страна Мариана.

Можеш да бъдеш всичко, което поискаш и една от причините да се кандидатирам за кмет е това, че тя може да види, че е възможно. Момчетата ми могат да видят, че е възможно. Всеки по света може да види, че е възможно. Всичко е възможно, ако решиш, работиш здраво и просто го вярваш. И аз пожелавам на всеки да тръгне по този път. Имаме възможност да живеем в невероятен свят и всеки има това - дух и оптимизъм. И това е, което имам - това съм аз, това е „Лъндън риъл“, това е моето семейство“, допълва Браян, а Мариана е твърдо зад него в това предизвикателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари