Братя Найденови влязоха в „черния списък“ по закона „Магнитски“

1
Още 21 лица влязоха в „черния списък“ по закона „Магнитски“
Още 21 лица влязоха в „черния списък“ по закона „Магнитски“ Снимка: Sportal.bg

Още 21 лица влязоха в „черния списък“ по закона „Магнитски“

Това стана ясно от публикувания от Министерството на финансите разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на американските санкции.

Припомняме, че Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ наложи санкции на шестима българи заради „значителна роля в корупцията в България“, както и на техните мрежи, обхващащи 64 организации. Сред тях са Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Освен въпросните 64 фирми от НАП веднъж вече допълниха към списъка 34 фирми, които са свързани с Пеевски и Божков и попадат или могат да попаднат под удара на санкциите по закона „Магнитски“.

В последно актуализирания списък са включени „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на въпросните фирми, включени към момента и за последните 5 години“.

Сред тях се забелязват имената на майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева и бившите съдружници на Божков и изобличители на хазартния бос – братята Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан. Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов и бизнес партньорът му в „Левски“ Александър Тумпаров също са в черния списък.

Останалите лица в него са Александра Стоянова, Александър Георгиев, Александър Ангелов, Борис Бекяров, Димитър Ганев, Дора Спасова, Жана Канелова, Иванка Георгиева, Милен Стаматов, Мирослав Илиев, Пепа Гроздева-Михова, Петър Марчоков, Петър Ив. Стоянов, Татяна Димитроваи Янко Раденков.

Списъкът е на база проверената до момента информация и може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни, уто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари