Убитият в Русия Магнитски помага посмъртно на България

1
Няма прецедент в нашата съвременната история, както в която и да било друга държава от ЕС и НАТО, когато десетки фирми на санкционирани бизнесмени попаднат под унищожителния удар на санкции
Няма прецедент в нашата съвременната история, както в която и да било друга държава от ЕС и НАТО, когато десетки фирми на санкционирани бизнесмени попаднат под унищожителния удар на санкции Снимка: Dunavmost, архив

Най-напред от световната агенция Ройтерс, цитирана веднага от български сайтове ( извън кръга на обслужващия персонал на бившата власт), днес узнахме за откриването на съюзнически американски фронт в борбата срещу корупцията в България

Коментар на Иво Инджев в неговия БЛОГ

Българските телевизии не прекъснаха емисиите си за тази истинска сензация, както правят от години за всякакви бутафорни изяви на Методиевич и неговата организирана престъпна трупа. А имаше защо този път! 

Няма прецедент в нашата съвременната история, както в която и да било друга държава от ЕС и НАТО, когато десетки фирми на санкционирани бизнесмени попаднат под унищожителния удар на санкции, които буквално ги правят персона нон грата на световния капиталов пазар, превръщайки ги в токсични за бизнес контакти лица ( и техните фирми) за всеки един участник на международния пазар.  Да не говорим каква е тежестта тук на санкционираните Делян Пеевски и Васил Божков.

Ето от това се бояха истински нашите най – едри корупционери и на “някои” от тях това им се случи. Прилагат им закона “Магнитски” ( приет в САЩ за противодействие на беззаконието, което уби в руски затвор руския адвокат Магнитски) . Руската връзка на нашистите им се връща като развръзка. 

Сега започва бягството от тяхната токсичност у нас. ДПС вече “даде заето” и не “отговаря на въпроси” във връзка с Пеевски. Както и нашистките сайтове, обслужващи “бившия депутат от ДПС” , както той е определен в съобщението на Държавния департамент. 

Методиевич, потвърдено по-късно и от БНТ, е хукнал със своя кортеж към резиденцията на Херо Мустафа в Бояна, надпреварват се да докладват “наблюдателни” сайтове, според които всички тук в момента са американски маскари.  

Само че случаят с президента Радев е малко по-различен по американска линия – независимо дали това се харесва някому или не. 

Румен Радев беше показан в новините на БТВ в 19 ч. да говори в своя кабинет и в присъствието на посланик Херо Мустафа без преводач на английски с Пол Ахърн. Помощник секретарят и първи заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ в департамента за борба с финансирането на тероризма и финансовите престъпления (TFFC) е тук точно в този момент. Въпреки ниската си позиция в йерархията на американската администрация Пол Ахърн е приет, заснет  и показан за широката публика да се среща на най-високо ниво с човека, който в момента носи отговорността за президентската и изпълнителната власт в отсъствието на законодателната.

За протокола: акцията, разгласена от Държавния департамент, е осъществена от Министерството на финансите на САЩ, смятано за най-могъщата структура в американската администрация. 

Следва продължение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари