Бранимир Балачев: Варна може да остане без бюджет поне до октомври

0
Варна ще претърпи големи загуби, подчерта депутатът от ГЕРБ
Варна ще претърпи големи загуби, подчерта депутатът от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Обжалването в съда на докладните записки за продажбата на имоти и тегленето на заем, категорично ще спре бюджета на община Варна, защото не може да се планират разходи, без да е ясно какви са приходите

Това каза в „Позиция“ по БНР депутатът от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев, по повод вероятността тези докладни записка да бъдат атакувани в съда от областния управител Благомир Коцев.

Бранимир Балачев уточни, че: „Приходите от имотите и заема представляват 70 процента от т.нар. самостоятелна стойност, която формира бюджета от 559 милиона лева. В същото време няма как да правиш разходи, които са свързани пряко с определени приходи, които пък идват и от заема, и от продажбата на имотите. Едно обжалване реално ще блокира бюджета, а съдебната процедура ще продължи поне 6 месеца. Това означава, че Варна няма да има бюджет поне до септември или октомври“.

Не виждам основания за това съдът да отмени бюджета и по-конкретно тези докладни записки. Ако областният управител обжалва и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до главния прокурор и ще искам съдебна санкция, защото Варна ще претърпи големи загуби“, подчерта Бранимир Балачев

Нито кметът на Варна, нито председателят на Общинския съвет искат война между институциите. Надявам се да има изтрезвяване в екипа на областна управа, за да се види което е полезно за града“, подчерта народният представител.

По повод думите на областния управител, че част от парите щели да отидат в нечий джоб, трябва да подчертая, че няма процедура в община Варна, която да не е преминала през Закона за обществените поръчки. Да, наистина има фирми, които често печелят, но това са големи фирми, основно строителни, които разполагат с необходимия ресурс и събират повече точки от останалите“, коментира Бранимир Балачев.

Народните представители от ГЕРБ във Варненски регион ще поискат поне 300 милиона лева при актуализацията на държавния бюджет, с които да се реализират инфраструктурни проекти във Варна и областта“, съобщи още депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари