Божидар Божанов предлага всички актове и фишове за нарушения на пътя да станат публични

0
Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне работата на МВР
Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне работата на МВР Снимка: БНТ

Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне работата на МВР

В "Още от деня" по БНТ министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов представи предложение за нов начин за справяне с нарушителите по пътя.

"МВР издава актове, фишове, наказателни постановления и ги съхранява в своя база данни. Предложихме в рамките на общата политика за публикуване на повече данни, да се публикуват данните от 2010 г. досега - какви актове и фишове са издадени, на каква стойност, за нарушение на кой член от закона", предлага той.

По думите му това ще помогне да се направят съответните анализи - има ли чести нарушители, има ли много често нарушаване на членове от закона, какви са местата на нарушенията. Увери и, че личните данни ще останат защитени.

Божанов обясни, че същата методика се използва при отварянето на данните от Търговския регистър.

Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне МВР да направи анализа. Отделно от това общините вече ще имат достъп до тези данни, така че ще могат да преценят къде да сложат "легнали полицаи", камери и т.н.

Данните ще бъдат достъпни за гражданите.

Божидар Божанов изрази увереност, че МВР ще подкрепи идеята. Смята, че дори и оставащото на това правителство време да не стигне, за да се осъществи идеята, следващото управление ще я приеме и ще я осъществи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Продажно лайно!
    Виктор Орбан за Кирил Петков: САЩ са му обещали пари и още нещо, за да съсипе България! https://zona98.com/3557/victor-orban/
  • 4
    1
    русенец
    И като станат публични какво? Не е ли по-добре КАТ, а и НАП , пък и съдебната система , вместо да водят статистика да си вършат работата, мамицата ви търтеи! Храним ви, не ни убивайте, че сме на свършване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари