Божидар Антонов измина 600 километра от Ком до Емине за 9 дни

0
Ултрамаратонецът с рекорд буквално пребори тежката зима в Балкана
Ултрамаратонецът с рекорд буквално пребори тежката зима в Балкана

Божидар Антонов премина скоростно най-дългия туристически пешеходен маршрут в България и финишира успешно, съобщиха от екипа му, предава NOVA.

Ултрамаратонецът измина над 600км. от връх Ком в северозападната част на Стара планина до нос Емине край морето за 9 дни, 4 часа и 51 минути. 

Възпитаникът на Националната спортна академия и опитен бегач-планинар буквално пребори тежката зима в Балкана. Премина през над 100 старопланински върха при тежки метеорологични условия, брулен от ураганни ветрове, снежни виелици и при температури до -25 градуса.

Божидар е рекордьор при лятното пробягване на маршрута с време от 4 дни и 8 часа. В зимните месеци обаче предизвикателството е по-голямо. През последните дни Антонов разчиташе само на собствените си усилия и пробяга разстоянието без ски. Заедно с него, по пътя се движеше и екип сподвижници, които му осигуряваха подкрепа и подслон в почивките.

Постижението засега претендира да е най-доброто. “Знаем за подобен зимен преход преди години на туристическото дружество “Стратеш” в Ловеч, който тогава им е отнел 18 дни”, обясниха от екипа на ултрамаратонеца.

Правя това не в името на рекордите, а за да дам пример на младите хора у нас, да им покажа, че трябва да спортуват и да разчитат на собствената си мотивация и сили”, сподели преди дни Божидар пред камерите на NOVA край хижа Узана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари