Ултрамаратонец от Пловдив измина маршрута Ком - Емине за рекордно време

5
Даниел Иванов измина 600 километровия маршрут за 8 дни
Даниел Иванов измина 600 километровия маршрут за 8 дни Снимка: БНТ

Даниел Иванов измина 600 километровия маршрут за 8 дни

Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за скоростно преминаване по маршрута Ком - Емине през зимни условия. Близо 600-километровото трасе, пеш, Даниел Иванов от Пловдив измина за 8 дни и 18 часа. Досега рекордът се държеше от Божидар Антонов, който взима трасето за 9 дни и 4 часа, предава БНТ.

За 33-годишния каскадьор и персонален треньор целта е била не да подобри рекорда, а да предизвика себе си.

"Тръгваш в нещо незнайно, изскачат проблеми и твоята работа е да ги решаваш в движение. Имаше снежни виелици, дъжд, мъгла, температури от минус 5, 10 градуса", каза Даниел Иванов.

Подслон намира в този бус, с който паралелно се движат негови приятели.

"Сменям екипировката си, да се храня, да се преобличам, да сменям мокри обувки", допълни Даниел Иванов.

Традицията за дръзналите да преминат по легендарния маршрут е да вземат камък от връх Ком и да го хвърлят в морето край нос Емине. И понеже Даниел тръгва на 1 март, променя традицията.

"Хората от моя екип ми вързаха по една специална мартеничка и ще го направим по-различно този път. Няма да хвърлям камък в морето, а смятам да ги вържа на оградата на нос Емине."

Още преди финала ултрамаратонецът знае, че вече е рекордьор.

В момента сме на една емблематична табела – „Ком, еми да, хайде не остана“. Оттук се отправям за последните 40 км. И финалното време ще бъде под рекордното за зимното преминаване. Щастлив съм, определено изпитвам задоволство“.

"Смятам, че хората в днешно време не излизат често от комфортната си зона. Ние сме способни на много и ако не опитваме да правим подобни неща, никога няма да разберем за потенциала си“.

Малко след полунощ, на 10 март, Даниел Иванов е новият рекордьор на България. Поводът отпразнува с шампанско край морето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари