Боян Чуков: Част от Украйна може да влезе в НАТО като територия на Полша

1
България трябва да бъде много внимателна да не я вкарат в международен капан, заяви международният анализатор
България трябва да бъде много внимателна да не я вкарат в международен капан, заяви международният анализатор Снимка: БГНЕС

България трябва да бъде много внимателна да не я вкарат в международен капан, заяви международният анализатор

Говорителят на Кремъл Дмитрий Медведев заяви, че Съветът Украйна - НАТО ще приключи, защото едната от страните ще изчезне.

"Медведев е прав, че няма да има такава държава. Той го играе Жириновски в Руската федерация. Проблемът е, че няма генерал от запаса, който да счита, че Украйна има някакъв начин да спечели войната. Всички, макар и под сурдинка, започват да се стремят към това какво ще остане от Украйна и кой каква част от нея ще вземе", заяви международният анализатор Боян Чуков в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Той подчерта, че на срещата във Вилнюс е имало конфликт между отделните участници - САЩ и Германия имат позиция, че Украйна не трябва да влезе в НАТО.

"Имаше рояк от дребни държави от Източна Европа, подкарани от Великобритания да подкрепят Зеленски в обиколката му в Европа, за да подкрепят влизането на Украйна в НАТО. Това влиза в британските интереси, които искат да реализират глобална Британия, което не е същото като американската геостратегия. Пиарите на Байдън считат, че войната заплашва неговото преизбиране, на изборите искат Байдън да няма връзка с това, което се случва в Украйна", коментира Чуков.

Той подчерта, че след новината от Ердоган за разширяването на НАТО с Швеция, е назряло напрежението между Турция и Гърция. В същото време Япония и Австралия са изострили отношенията си.

"Тръгвайки по пътя на зелената енергетика, Австралия каза, че няма да добива повече природен газ, а 40% от природния газ в Япония е австралийски", обоснова се Чуков.

По думите му на срещата във Вилнюс Зеленски си е "изтървал нервите": "Първоначално беше много агресивен, подобно поведение имаше и Кулеба, изглежда някой го прибра в стаичка и му "начука обръчите".

Гостът е убеден, че няма как спорните територии да бъдат отвоювани от Руската федерация.

"Предполага се, че част от Западна Украйна ще се интегрира с Полша и ще стане член на НАТО, но като територия на Полша, а не като държавата Украйна. Големите експерти в областта на геополитиката считат, че Новорусия ще бъде руска, Малорусия ще бъде в плен на хаоса, след което по един или друг начин ще се реинтегрира към Руската федерация", заяви Чуков.

Международният анализатор изрази позиция, че демилитаризация има не само в Украйна, НАТО, но и в САЩ.

"Байдън се изтърва като го питаха защо праща касетъчни боеприпаси. Той каза "защото се свършиха 150 мм снаряди".

Чуков предупреди, че страната ни трябва да бъде много внимателна да не бъде вкарана в международен капан.

"България при големите геополитически сътресения може да се окаже част от някоя пакетна сделка, чат от такава пакетна сделка може да е нашата територия. За Турция е много интересно черноморското ни крайбрежие, по време на Студената война първата работа на турската страна беше да завземе черноморското крайбрежие", даде пример Чуков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    112
    А бе Чуков, извинявай Молотов ,ти си бил руска отрепка ,ама от най миризливите !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари