Борово отбеляза 35-та годишнина от обявяването на населеното място за град

0

Заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов бяха сред официалните гости на тържествата по случай 35-та годишнина от обявяването на Борово за град.

Борово става все по-хубав град и съм уверен, че това ще продължи! Всичко постигнато е дело на Вашия дух и сърце, на вложения от Вас труд! Бъдете здрави и се чувствайте празнично!” каза Валентин Колев в обръщението си към жителите на населеното място.

Също така той подари икона на Света Богородица, като пожела тя да закриля града и да дарява хората с благодат.

От своя страна в празничното си слово кметът Валентин Панайотов благодари за отличното сътрудничество с институциите и отчете част от постигнатото през мандата, сред което е ремонтирането и модернизирането на читалища, пенсионерски клубове, училища, детски градини и спортни бази, а също и постепенното подобряване на уличната мрежа. Специално внимание беше отделено и на увеличаването на качеството на услугите, като предоставянето на домашен социален патронаж.

По време на официалната церемония със званието „Почетен гражданин на община Борово” беше удостоен председателят на Земеделска кооперация „Бряст” в село Брестовица Красимир Костадинов.

Кметът Валентин Панайотов отличи проявили се млади спортисти от Борово, които са допринесли за издигането авторитета на общината.

Началото на празничната програма беше поставено с изпълнения на танцов състав „Боровски ритми”, както и на децата от детска градина „Славейче”. Кулминацията на празника беше участието на народния певец Райко Кирилов и примата на българския фолк Глория.

Сред официалните гости бяха още председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител Пламен Нунев, народните представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, председателят на Общинския съвет в Русе и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Теодор Атанасов, кметове и общински съветници от съседни общини.

Бяха получени и множество поздравителни адреси, сред които от Министерството на отбраната, областния управител на област Русе Галин Григоров, главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов, кмета на община Русе Пламен Стоилов и др.

Събитието се проведе вчера вечерта и по традиция завърши със заря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари