Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!

0
"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза Борисов
"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза Борисов

Премиерът Бойко Борисов за пореден път призова да се обяви война на джигитите на пътя. И докато преди време той се обърна към обществото и съседите на убийците зад волана, днес той попита къде са родителите им и защо не реагират.

"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза той и допълни, че ролята на семейството е изключително важна.

"Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", настоя премиерът.

20-годишен с "Алфа Ромео" убил детето в Ловеч
14 авг 2015 10:5751
Десетгодишно момиченце беше прегазено в Ловеч
14 авг 2015 07:0082
Момиче на 16 г. загина на място при катастрофа в Лесидрен
12 авг 2015 10:3644
Той предположи, че джигитите приготвят предварително колите си за състезанията вкъщи и родителите им виждат това.  "Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?", попита Борисов.

Премиерът припомни, че държавата всеки ден строи нови пътища. "Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата", попита министър-председателят.

Той беше категоричен, че законите са добри и достатъчно ясни: "Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?"

Той предположи хипотетично, че полицията стане по-твърда с джигитите. Тогава според него обаче държавата ще бъде обвинена, че тормози децата, отишли да се повозят. "Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята", отсече Борисов.

Той обясни, че гонките и сега са забранени и проблемът не е в законите. "То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато...", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той беше категоричен, че възпитанието на децата е задължение на всеки родител и на цялото общество.

"Насищаме с камери...Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим", каза още Борисов.

Коментарът на премиера идва след поредица от кървави инциденти на пътя, при които загинаха деца и млади хора.

Снощи в центъра на Ловеч 20-годишен младеж прегази и уби 10-годишно момиче. Два дни по-рано при незаконна гонка край Лесидрен бяха убити други две деца – 16 годишно момиче и 16-годишно момче.

Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа. 
 

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари