Русенци пропищяха от нощните гонки по булевард "Липник"

16
През летните месеци булевардите се превръщат в писти за състезания на джигити
През летните месеци булевардите се превръщат в писти за състезания на джигити

През летните месеци булевардите се превръщат в писти за състезания на джигити

Русенци изразяват сериозно недоволство в социалните мрежи от нощните гонки с мотори, които се провеждат по булевард "Липник" след 23:00 часа. Проблемът с нощните гонки е известен от много години и става наболял за жителите на Русе, тъй като през летните месеци градските булеварди се превръщат в писти за състезания на джигити.

В коментарите към публикацията се вижда, че множество русенци споделят същото недоволство и се оплакват от шума и безотговорното поведение на участниците в нощните гонки. Въпреки проблемът да е осъзнат и докладван от граждани, изглежда, че органите на реда и Община Русе не предприемат ефективни мерки за решаване на този проблем.

Това не е първата година, в която русенците трябва да понасят натрапчивите гонки и шума от рева на мотори в нощните часове. Налице е явна липса на воля от страна на компетентните органи да се справят с този проблем, като резултатът е безпокойство и нарушаване на спокойствието на гражданите, които са принудени да търпят тази неприятна ситуация.

Мнението, че КАТ не предприема необходимите действия за преустановяване на нощните гонки, е споделено от мнозина. Недоволството се проявява и във факта, че проблемът продължава да съществува, въпреки преките последици върху живота и спокойствието на гражданите.

Събития като нощните гонки с мотори засягат не само спокойствието на населението, но и безопасността на участниците в тези активности. Призоваваме за сътрудничество между общинските и полицейските власти, както и за по-ефективно наблюдение и наказване на нарушителите.

Гражданите на Русе заслужават да живеят в безопасна и спокойна среда, свободна от безотговорни действия и шумни нощни гонки. Това изисква съвместни усилия и ангажираност от страна на всички заинтересовани страни - община, полиция и граждани, за да се намери приемливо и устойчиво решение на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    41
    Русенец
    Лично аз звъня на 112 и подавам сигнал за гонки. Те са длъжни да предадат на полицията и те да вземат мерки. Звънете и вие, ча дано най-накрая полицаите да се размърдат малко и да свършат някаква полезна работа. Стига са пазили по цсл де радарите на някое ограничение 50 извън града.
  • 5
    40
    4321
    Има едно зеведенийце до корабния техникум. Там до някакъв вулканизатор. В 23 жената с жената се прибираме и един супер-моторджия върти задна гума, пуши, пък взе че се овъргаля. Жената скача на спирачките. Абе ти луда ли си? Минавай му през главата! Защото утре ще е същия. Ама после пък предница трябваше да се прави. Той тоя си е умрял е ясно, просто не се е случило още.
  • 9
    39
    Fdsghj
    Гонките продължават!!!Това не са младежи,това са мутирали човекоподобни!!!!Толкова вярно пише "Просто Един Родител".Подктрепям го!!Никакъв толеранс към ръмжящите мотори!!!Нарушават ли правилата,проявяват ли агресия на пътя,мачкаш!!!Това е!!!! Те няма да спрат!!!!!Долни мръсни същества!!!!!
  • 8
    38
    ПростоЕдинРодител
    Уважаеми мото привържаници и фенове. Аз човек, който пълни очите си със сълзи, когато видя Чопър на пътя. Красотата на мотора, мечтата да си свободен. Винаги съм проявявал уважение към MC клубовете. Но вие самите трябва да се самосезирате. Както сте го правили за други каузи. Няма как да позволявате да уронват авторитета тези ниско образовани хора, които карат по не официални данни с над 140 км/ч над ограничението в градски условия. Законите нямат прилагане в държава, чиято има народ без образование и ценностна система. Преди няколко дни имаше годишнина от смъртта Ивайло от Тъндърс, вероятно се гордее с вашите постъпки на пътя, пример за децата ни... до тук с културното отношение и от мен. Око за око, зъб за чене. Аз няма да пазя мотористите, щом те самите не съдят черните си овце.
  • 6
    37
    Един от многото
    Хора ,и на мен не ми харесват адреналиновите(а и не само) хлапета на две гуми ,НО не пожелавам смъртта на никого !По - долу прочетох призиви за саморазправа ,за разливане на субстанции на пътя (от които могат да пострадат невинни хора).Какво става ?Толкова ли сме озлобени един към друг ,че да призоваваме за смъртта на непознат за нас човек ?Не е нормално това ,ама честно казано не се учудвам - институциите отдавна са абдикирали от работата си...Пак казвам ,не ми допада поведението на тия мотористи(и аз живея в близост до бул."Липник").Един призив накрая към въпросните мотористи: Мислете добре, защото живота е един,няма рестарт...Познавах момчета, които си останаха завинаги на 20 години, разпилени заедно с моторите си на пътя Русе - Бяла. Мислете и има шанс да доживеете да разказвате поне на децата си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари