Борисов след 40-минутен разпит: Подписаха милиардна сделка за меморандум

2
Г-н Самуилов, ако знае нещо, да излезе да каже, добави лидерът на ГЕРБ
Г-н Самуилов, ако знае нещо, да излезе да каже, добави лидерът на ГЕРБ Видео: NOVA

Лидерът на ГЕРБ пристигна малко преди 14:30 ч. заедно с адвоката си Менко Менков

"Днес правителството заяви още половин милиард. И докато вие се тълпите тук - милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време беше подписан меморандум за милиарди с неясни компании, в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на Кирил Петков”. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в Софийската градска прокуратура в понеделник, предава NOVA

На въпрос за какво са тези пари, той на свой ред попита: ”Вие ли ме питате за какво са тези пари?”.

По думите му новите дългове ще са с три пъти по-високи лихви. „Тези лихви ще надминат половин милиард за година. Така че, докато вие изпълнявате заръката на деня – в  петък в МС, в Гранитна зала, в присъствието на Кирил Петков, се подписа сделка за милиарди. Оправданието на Асен Василев вчера беше, че той не трябвало да проверява, защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не проверяват ли?", попита той.

Експремиерът Бойко Борисов пристигна в Софийската градска прокуратура, където бе разпитан по образуваното досъдебно производство след ареста му по обвинение в рекет. Той отказа да даде подробности за разпита, защото е подписал декларация за поверителност. 

На разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и ексшефът на Пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари