Борисов щял да преговаря лично с Тръмп за изтребителите

0
Не става ясно дали и американският президент вече знае, че ще преговаря с българския премиер, както и дали това ще стане очи в очи или по телефона
Не става ясно дали и американският президент вече знае, че ще преговаря с българския премиер, както и дали това ще стане очи в очи или по телефона

Целта е ние да имаме най-добрия самолет на възможно най-добрата цена“, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос докъде са стигнали преговорите между България и САЩ за придобиването на изтребителите Ф-16 Блок 70.

Те искат най-висока цена, ние искаме най-ниска. Те искат максимално далече във времето, ние искаме веднага. И когато дойде аз да преговарям с президента Тръмп, съответно ще ви говоря какъв компромис съм готов да приема и какъв не“, посочи още министър-председателят. От думите му не стана ясно дали и американският президент знае, че ще преговаря лично с Борисов, както и дали това ще стане лично или по телефона.

На военновъздушните ни летци съм обещал най-добрите възможни нови самолети, които да издигнат моментално на друго равнище във всички програми на НАТО българската военна авиация“, подчерта премиерът Борисов. Той посочи, че парите за придобиването на летателните средства са отделени и в момента, в който сделката стане факт, бюджетът ще бъде актуализиран и с тази сума тя ще бъде платена.

Така че – кога, колко и как – аз съм обещал да бъде бързо, да не протакаме и затова моето разбиране е преди парламента да излезе във ваканция, независимо че някои са ваканция доста време и не работят, да приключим и да дадем на нашите летци най-доброто, което има“, подчерта министър-председателят. Той добави, че именно с тази цел тази сряда на заседание на Министерския съвет правителството взе решение да възстанови и Военновъздушното училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. „За да можем да дадем и най-добрата подготовка“, изтъкна премиерът.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари