Борисов разпореди спирането на “Джи Пи Груп“ от участие в конкурси за пътни проекти

0
Премиерът уточни, че е разпоредил на шефа на пътната агенция Светослав Глосов да се извършат проверки
Премиерът уточни, че е разпоредил на шефа на пътната агенция Светослав Глосов да се извършат проверки

Премиерът е разпоредил на шефа на пътната агенция инж. Светослав Глосов да се извършат проверки относно работата на дружеството до момента

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" спиране на участието в конкурси за пътни проекти с държавно и еврофинансиране на “Джи Пи Груп“, като причината е разследването срещу компанията.

Премиерът заяви това при посещението си в Мулдавския манастир край Асеновград, предаде БНР. Борисов уточни, че е разпоредил на шефа на пътната агенция Светослав Глосов да се извършат проверки относно работата до момента на “Джи Пи Груп“, когато има съмнения за злоупотреби, а тече разследване и трябва да се прилагат подобни мерки.

От своя страна Светослав Глосов уточни: „В момента “Джи Пи Груп“ участват в проект по линията на трансграничното сътрудничество за изграждане на пътя от Кърджали до новия граничен пункт до Рудозем. Този договор не може да бъде прекратен“, подчерта Глосов, но допълни, че ще има допълнителна проверка на фирмата – на две други нейни участия в изграждането на инфраструктурни обекти.

В Мулдавския манастир премиерът Борисов заяви, че правителството е готово да финансира изграждането на водопровод до Светата обител, както и да бъде извършен цялостен ремонт на камбанарията и западното крило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари