Бившият шеф на АПИ: Нищо лошо към премиера

0
Светослав Глосов подаде оставка
Светослав Глосов подаде оставка Видео: NOVA

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка, съобщават от Министерския съвет.

"След разговора, който проведохме при министър-председателя считам, че трябва да се поеме повече отговорност от тази, която беше в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка и тя беше приета", каза Светослав Глосов, цитиран от БГНЕС.

Лично аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства и към екипа, с който досега съм работил, с екипа на МРРБ. Нищо лошо към премиера, напротив бил е справедлив, така че това е, повече няма какво да се каже”, заяви Глосов.

Преди това регионалният министър Петър Аврамова, каза че министър-председателят остро е разкритикувал и изразил своето недоволство от създадената организация по въвеждането на системата за електронните винетки и е поискал поемане на отговорност. „В тази връзка реакцията на инженер Глосов, председател на УС на АПИ, беше да депозира заявление за освобождаване от УС на АПИ. Ще работим незабавно да окомплектоваме УС на АПИ, така че да не се получат сътресения в работата й. Продължаваме работата по въвеждане на нови методи за закупуване”, подчерта Аврамова.

Оставката на шефа на АПИ е била поискана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет с ръководството на агенцията и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно винетките и тол системата. След разговора министър-председателят поискал от Глосов да се оттегли от поста си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари