Борисов: Не един, не двайсет обекта съм довършвал

0
Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС, отсече премиерът
Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС, отсече премиерът Снимка: БГНЕС

Идния вторник (30 април) правителството ще гласува 7,5 милиона лева държавни средства за новия учебен корпус на УНСС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев, на финансите Владислав Горанов и ректорът на УНСС Стати Статев посетиха строящата се сграда на новия учебен корпус.

Не може да се дават милиарди за образование. Не може да го оставим този строеж да стои като “паметник” в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси – МРРБ – университет, това ще остане така”, каза Борисов насред строителната площадка.

Не един, не двайсет обекта съм довършвал. Тук учат студенти, млади хора, водят се специалности само на английски, има чуждестранни студенти и този спор не ми е приятен. Вторник ще ни е МС – вторник, тия 7 милиона ще ги гласуваме”, каза Борисов пред медиите.

От своя страна Владислав Горанов още веднъж заяви, че остава валидна позицията на Министерство на финансите от 2016 година, има обаче финансова корекция.

Новият учебен корпус се прави по европроект и част от финансирането трябва да се поеме от държавата

7,5 млн. лева е ангажиментът на държавата, но аз имам подозрения, че няма да са достатъчни, заяви Горанов. Според него не може Икономическият университет да допуска икономически грешки.

Смислен въпрос е за чия сметка са корекциите. Кой ще предпази българския бюджет”, обърна се Горанов към медиите.

В отговор на въпрос работи ли държавата и защо при всеки нерешен от отговорната институция въпрос се прибягва до намесата на премиера, Бойко Борисов заяви, че държавата работи перфектно.

Надявам се това да не се случва повече, но сме пред свършен факт. Тук са закопани огромни пари, така че с въпросите, вие ме поставяте в неудобно положение”, обърна се Борисов към задаващите му въпроси журналисти. “Две години не сме го правили, защото две години те (УНСС, МФ и МРРБ – бел. ред.) се караха”, отвърна Борисов на медиите. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари