Борисов напомня на последните дни на Кадафи

2
Няма да е чудно да тръгне да бяга, ако сменят Гешев
Няма да е чудно да тръгне да бяга, ако сменят Гешев

Телевизиите стигнаха върха. Или задълбаха под дъното, зависи кой как гледа на постиженията им…

Би Ти Ви пусна в новините как Борисов разказва виц пред партийния си актив. Всички телевизии отразиха с обилни репортажи обиколка на Борисов по газови трасета, магистрали, села и паланки и среща с партийния актив.

Докато беше на власт, телевизиите пускаха в новините селфита с джипката от т. нар. Севда тв. Но сега националните телевизии са поканени и са отразили нашироко и с любов разходката на своя любимец. Пуснали са обширно в новините поредица от негови яростни нападки, обвинения и елементарни лъжи, на които по традиция няма кой да възрази или поне да попита.

Както съобщи Би Ти Ви в дългия си репортаж с Борисов – „той завърши изказването си с виц“. И в новините го пусна как разказва вица:

– Кое се сваля най-трудно? – Умна жена, стар тапет, и Корнелия Нинова и Христо Иванов.

В действителност най-трудно се сваля Борисов. Такива жестове големите медии не са правили на никоя опозиция. Каква опозиция? За тях той още е управляващ. За телевизиите той не е свален от власт, не е загубил избори и още е премиер. Могат да му направят и едно шоу да разказва вицове, пише Иван Бакалов в E-vestnik.bg.

Има един принцип за свободата на пресата, завещан от бащите на американската демокрация. Един съдия от Върховния съд на САЩ го е формулирал кратко: „Пресата трябва да служи на управляваните, не на управляващите“ (The press was to serve the governed, not the governors – съдия Хюго Блек, делото на „Ню Йорк Таймс“ срещу САЩ, 1971 г.).

Да погледнем как е у нас. Кой на кого служи?

Ако следваме този принцип – ето, националните телевизии (вече) не служат на управляващите. Но те не служат и на управляваните. Те служат на …Борисов. Продължават да обслужват предишния управляващ. Те не са независими медии, критикуващи правителството, а са просто партийни партизани, защитават интересите на една партия, дори само на един политик.

Става дума за власт, която натрупа много пари и с тях купува отново власт, като се почне от гласове и се свърши с телевизии и преса.

Сговор, който напълно отговаря на определението мафия.

Като изгледа човек на запис съботните новини на bTV, Нова и БНТ с участието на Борисов, след първоначалното впечатление за падението на телевизиите, ще види още нещо. Борисов уж държи реч, но се кара гневно. Това е …късният Хитлер. Звучи точно като него, който е гледал стари кадри. Активът на ГЕРБ гледа уплашен и потиснат. От тона му се вижда, че го е страх, колкото и да го обслужват телевизиите и да го пази Гешев. Само те са му останали като последни убежища.

Хитлер капут…

В социалните мрежи вече са забелязали приликата в изказването на Борисов и са монтирали неговия глас в кадри от реч на Хитлер.

Впрочем, Борисов напомня и на последните дни на Кадафи. Няма да е чудно да тръгне да бяга, ако сменят Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Озирис
    Чудесна и правдива статия!!!!
  • 7
    4
    Сашо
    На всички бойковисти пожелавам хубав,емоционален ден и утехата,че времето лекува!!
  • 4
    3
    Ъ?
    Тоя кратун жив ли е още? Много ми е добре откакто спряха да му показват грозния тъп фейс по всички телевизии нонстоп.
  • -11
    2
    Евала на герб
    Бойко връщай се. Тия умножиха тока и газта, бедни сме. Преди ходихме по почивки и имахме пари за гориво.
  • -7
    1
    русенец
    Направо нямам думи като четох този коментар. Ние в една и също държава ли живеем, една и също телевизия ли гледаме. Няма антуражни телевизии. Особено БТВ. Напротив, тази телевизия отдавна обслужва именно сега управляващите. И не само тя. Явно господин Бакалов трябва да си поднови курсовете по български език, явно е забравил значението на думите. А иначе вица е хубав, от личен опит знам колко е трудно да свалиш умна жена и стар тапет. А за свалянето на Христо Иванов и Корнелия Нинова - всички знаем. Но тук Бойко Борисов греши. Не трябва и двамата да бъдат свалени. Под ръководството на другарката Нинова БСП сама ще се свали от където и да е. А за Христо Иванов - то е ясно. Горкият Кристиян Таков, лека му пръст, сигурно в гроба се върти като гледа този "наследник"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари