Борисов много иска да подаде оставка, но няма желание

11
Тулупите и каскетите успешно използват всички налични средства, за да разделят обществото в своя полза
Тулупите и каскетите успешно използват всички налични средства, за да разделят обществото в своя полза Снимка: БГНЕС

Днес премиерът Бойко Борисов събра всички хрантутници на партията си, за да ги мобилизира предизборно

Хората вече почти месец искат оставката на правителството, защото корупцията и шуробаджанащината се вихри по всички етажи на властта. Ежедневните скандали, безнаказаността и липсата на морал в управляващата коалиция изкара младите хора на улицата. Но има и друга част от обществото, което е навело примирено глава и не иска промяна - това са всички членове и симпатизанти на партията, които по някакъв начин са успели да се "уредят" на държавната хранилка и трохичките ги устройват. 

Българският народ в момента е разделен, за което допринесе дългото управление на ГЕРБ. Днешната власт си има всичко - медии, прокурори, институции, банки, мисирки и чекмеджета с пари и злато. Тулупите и каскетите успешно използват всички налични средства, за да разделят обществото в своя полза, както са го правили още по римски времена.

На днешната конференция Бойко Борисов ни показа, че "много иска да хвърли оставка, но няма желание".

Премиерът отново ни плаши, че идвали трудни времена и той бил загрижен за благото на народа, който продължава да стои заложник на това порочно управление.

Разделяй и владей (на латински: divide et impera)

Това е принцип в държавната власт, към който често прибягват правителствата на държави, състоящи се от разнородни части, и съгласно който най-добрият метод за управление на такава държава е разпалване и използване на враждата между неговите части.

В по-широк смисъл това е тактика (често скрита) на създаване, усилване и използване на противоречия, различия или разногласия между две или повече страни за контрол над тях. Често се използва от по-слабото малцинство за управление на мнозинството.

Петър Симеонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари