Избират нов областен лидер на ГЕРБ в Русе

1
Оставката на Пламен Нунев ще бъде гласувана на днешното Национално събрание на партията
Оставката на Пламен Нунев ще бъде гласувана на днешното Национално събрание на партията

Оставката на областният координатор на ГЕРБ Русе Пламен Нунев ще бъде гласувана на днешното Национално събрание на партията.

Нунев подаде молба за освобождаване на заеманите от него ръководни постове в партията на 8 април, след като ГЕРБ остана втора на парламентарните избори, а две години по-рано загуби и кметското място в Русе. „След изборите, на 8 април, подадох заявление до Изпълнителната комисия на партията за оттеглянето си от поста областен координатор. От 2006 година съм координатор на ГЕРБ в Русе. Аз съм човек, който може да носи отговорност и смятам, че това е правилното и достойното решение. През тези 15 години съм дал всичко от себе си, за да изведа ГЕРБ – Русе на едно от челните места в страната. Резултатите от последните и предпоследните избори ясно показват, че трябва да има промяна. Партията има нужда от нови лица, които да вложат своята сила и енергия в партийната работа. Човек трябва да бъде на терен, да ходи по малките населени места. Благодаря на Бойко Борисов, че бяхме в битката рамо до рамо. Оставам на разположение да помагам с опита, който съм натрупал през годините” заяви, Нунев

Дневният ред предвижда освобождаване на зам.-председателите на партията и избор на нова Изпълнителна комисия. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в устава на партията. Форумът ще се проведе онлайн заради епидемиологичната обстановка. Съгласно действащия устав национално събрание на партията се провежда най-малко веднъж на 4 години. Последното се проведе на 26 ноември 2017 г.

Заместник-председатели на ГЕРБ са кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. В изпълнителната комисия са още Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари