Бойко Борисов може кара джипа, но вече не кара държавата

2
Той или остава на власт с тях, или остава и без власт, и без тях – сам и хвърлен на произвола на съдбата и за разкъсване от кучетата
Той или остава на власт с тях, или остава и без власт, и без тях – сам и хвърлен на произвола на съдбата и за разкъсване от кучетата Снимка: Нова Варна

ББ трагично пропусна момента, в който можеше да подаде оставка

До този момент той контролираше нещата и в партията, и в правителството – и в двете структури неговите функционери и министри се смятаха едва ли не за вечни и бяха заети с гонене на материалните си интереси, с присвояване на значителни части от еврофондовете и държавните поръчки, без да обръщат внимание на растящото народно недoволство, вярвайки сляпо, че Той знае как да се справи с това недоволство.

След този момент обкръжението му, местните партийни дучета и феодали се прегрупираха, сплотиха и обединиха срещу самата идея за оставка на ББ. Защото всеки ден повече оставане на власт за тях е свързан с огромно облагодетелстване с недвижими и движими имоти, с пари и жизнен стандарт, а едновременно с това е и отдалечаване от онова, от което те всички се боят – отмъщението на много бизнес интереси и от множество хора, чиито кариери и съдби са прекършени от тях.

Сега вече тези сплотени около мисълта за оставането си на власт партийни функционери, правителствени управленци и провинциални дерибеи диктуват нещата в партията и правителството, в центъра и по места.

ББ може все още да кара джипа, но вече не кара държавата. Него го карат - да стои на власт. Той е като ловецът, дето викал, че държи мечката, а всъщност мечката държала него.

На ББ му е даден много ясен сигнал от въпросните функционери, управленци и дерибеи, че Той или остава на власт с тях, или остава и без власт, и без тях – сам и хвърлен на произвола на съдбата и за разкъсване от кучетата, превърнал се в оправдание на всички за всичко и сочен като единственият виновник за случилите се огромни безобразия през последните 10 години.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари