Борисов като учител по демагогия

0
На Борисов и феновете му все някой друг им е виновен. Този подход се превърна в отрова за политическия живот в България
На Борисов и феновете му все някой друг им е виновен. Този подход се превърна в отрова за политическия живот в България Снимка: БГНЕС/архив

Борисов за 15 години активно присъствие в политиката, първо като кмет, после премиер три мандата, превърна в някакъв демагогски метод за всичко да обвиняваш другите

Всички са чували неведнъж как той обвинява „предишните”, обвинява БСП, ДПС, Станишев, Доган, Корнелия, пак Доган, Демократична България и т. н. Дори когато сам направи гаф или е виновен за нещо, той обвинява. Това е манталитет, който Борисов превърна в норма на политическия живот, пише E-vestnik.

Какво стана след коментарите тия дни, че „Майкрософт“ избра Гърция за инвестиция от 1 млрд. евро – при по-малко Ай Ти специалисти там, отколкото тук, при по-високи данъци, по-лош интернет и по-скъп ток от България?

Чуха се критики към правителството (макар и малко), че то е основният виновник за вече години наред спад в преките чужди инвестиции. През 2016 беше дъното – 660 млн. евро. През 2008 г. беше рекордът от 9 млрд. евро преки чужди инвестиции.

И какво обяснение дойде от борисофилите и герберофилите? Причините Майкрософт да заобиколи България били, че у нас има нестабилност, имало протести, протестиращи замерят с яйца министерства и блокират кръстовища…

И понеже тази демагогия вече е метод в политическия живот, трябва да се обяснява на аудиторията. Първо, в Гърция протестират много повече и по по-дребни поводи. И замерят с камъни и коктейли молотов, а не с яйца. И второ – такава сделка се подготвя дълго, а не от лятото на протестите насам.

Също така, герберофилската общност изтъква и друга причина – ама у нас имало комунизъм, за разлика от Гърция.

От края на комунизма минаха 30 години, достатъчно дълъг срок, че да се оправдават още с него. И в Словакия, примерно, е имало комунизъм, ама сега това е страната с най-много произведени автомобили на човек от населението, три марки имат там автомобилни заводи. И в Румъния е подобно и др.

И в Гърция комунистите са парламентарно представени през всичките тези години и са влизали в управлението в коалиции. Освен социалистическата им партия. До неотдавна там управляваше и по-лявата Сириза. И това не плаши чуждите инвеститори.

На Борисов и феновете му все някой друг им е виновен. Този подход се превърна в отрова за политическия живот в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари