Борисов: Изтънява мазнинката на държавата, движим се по ръба

0
Премиерът тъпче зала с ГЕРБ-ери напук на вируса и другите врагове
Премиерът тъпче зала с ГЕРБ-ери напук на вируса и другите врагове

2021 г. може да се окаже по-тежка за икономиката на страната, отколкото тази, защото резервите на държавата постепенно се изчерпват. Изтънява мазнинката на държавата. Ние се движим по ръба.

Това предупреди от Стара Загора премиерът Бойко Борисов, където се провежда партийна сбирка на ГЕРБ-ери с участието и на членове на кабинета.

"Тази не е най-трудната година, догодина е най-трудната. Светът ще влезе в тежка година и ако политическата класа имаше инстинкт за самосъхранение...Аз щях, ако бях опозиция, да кажа: Дайте за година и половина да работим заедно. Народът няма да може да го понесе. Догодина няма да можем да понесем криза, ако не сме единни като немците. Ще свършат парите, в Европа ще свършат парите", каза премиерът, предава в.Сега.

Според него в тази трудна обстановка положителен ефект за страната ни ще изиграе влизането в Банковия съюз, което е "не-по-малко важно от чакалнята на еврозоната, защото гарантира, че занапред в страната няма да фалират банки". Ползите за България от членството в двете структури и че вече нямало да сме от частта на Европа "на втората скорост", ако държавата влезе в катаклизъм, и по-малки лихви. Борисов дори сравни ситуацията с едно семейство, в което съпругът дава заплатата на съпругата без да се страхува, че тя ще я изхарчи в мола.

Премиерът съчета партийните дела с държавните, инспектирайки преди това пътьом магистрала "Тракия" с джипа си. Част от пътуването бе излъчено на живо във фейсбук профила на Борисов.

Залата в Стара Загора бе пълна, а седалките бяха плътно заети - против всякакви апели на здравните специалисти за спазване на здравословна дистанция. Самият Борисов бе лош пример - нямаше маска, дори не и смъкната под брадичката. Вярно е, че носенето на маски вече не е задължително, но все пак помага - в затворени помещения, в които са скупчени много хора. Самият премиер вчера призова "да не се провеждат масови събития, ако може, или да се правят на по-широко, което може да отпадне - да отпадне".

Сбирката очевидно е насочена за стягане на редиците и за демонстриране на сплотеност след тежката поредица от компроматни удари срещу управлението и лично срещу Борисов, гарнирани с цепене на членска маса от ГЕРБ и с напускането на Цветан Цветанов.

На трибуната до лидера бяха седнали вицепремиерът Томислав Дончев, министър Владислав Горанов, кметовете на Ст. Загора и на Бургас Живко Тодоров и Димитър Николов. В изказванията се промъкнаха укори, че критиките на опозицията и атаките от скрити врагове са пречили в битката с COVID-19, а сега могат да отблъснат чуждите инвеститори.

Новата "звезда" на ГЕРБ Маноил Манев дръпна реч за светото бъдеще на ГЕРБ, на което няма да попречат "нито калта, нито предателите, нито десни, нито леви. Те не говорят за визии, а предлагат картинки, комикси, продават се за жълти стотинки някои от тях", каза Манев.

"В отлична форма съм, нямам нужда от подкрепа, нито ми е за първи, нито за последен път, наясно съм защо го правят", увери Бойко Борисов. Подчерта, че ГЕРБ се справя отлично и без организатора Цветанов. После продължи с любимата си тема - строителството на магистрали. И прикани "мозъчния тръст" на ГЕРБ някой ден да направи сборник с големите инфраструктурните обекти.

"Не обръщайте внимание на Цветанов, нито на другите, които ви хулят", обърна се към партийния актив лидерът им.

"Нe cтe ли чувaли прикaзкaтa: Кoйтo нoж вaди - oт нoж умирa", "Кoйтo грoб кoпae - caм пaдa в нeгo". Бългaрcкият нaрoд имa тoлкoвa мнoгo пoгoвoрки", заяви Борисов по повод бившата си дясна ръка. "Тoлкoвa гoдини e бил дo мeн, aз лoшa думa нe cъм кaзвaл. Нe ми e дaжe приятнo и виe дa кaзвaтe. Тoй ce e cрaмувaл oт нac. Пoжeлaвaм уcпeх нa нoвия му прoeкт", кoмeнтирa Бoриcoв бъдeщия пoлитичecки прoeкт нa Цвeтaнoв. И продължи с поговорките: "Кoeтo кучe мe e зaхaпaлo, вce e пoбecнялo! "Кoйтo мoжe дa игрae кaрти, приятнa игрa".

Прeд мeн нe cтoи въпрocът, дaли cъм нeзaмeним лидeр" зaяви oщe прeмиeрът.

Борисов коментира и БСП, която, според него, се е фокусирала върху личността му като основен враг, което било израз на слабост. "В личен план ми стига, че една сто и кусур годишна партия, най-мощната, освен Борисов друго не знае. Стават и лягат с мене. Това е срамно и за вас, комунистите, имали сте смели хора, партизани и ятаци, които са се борили с фашистите. Това е срамота: да си издигнем един човек да враг, значи сме много слаби," обърна се той пряко към социалистите.

ХУМОР

В началото на събранието Томислав Дончев иронизира компроматната война и последните й произведения - снимките от спалнята на премиера: "Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически жанрове, си мисля, че съм направил грешка, трябвало е да уча фотография или как да се работи с Фотошоп".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари