Бойко Борисов: ГЕРБ ще преговаря с ПП-ДБ за меморандума, но първо да уточнят министрите

0
Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ в преяждане с власт
Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ в преяждане с власт Снимка: Бойко Борисов / кадър Facebook

Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ в преяждане с власт

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не. Това каза днес във Варна лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му тогава ще станат известни и условията, по които ГЕРБ евентуално ще приеме подписването на меморандум, предаде БТА.

Борисов посочи, че наблюдава много внимателно процесите в страната. Според него лидерите на другите партии майсторски играят своята политическа игра. Той подчерта, че не приема размяната на обиди, защото така трудно се стига до нормални решения, особено ако изискват някакъв компромис.

За меморандума лидерът на ГЕРБ коментира, че това не е работен документ. По думите му партията много майсторски е вкарана в разговора кой да бъде външен министър, докато ПП-ДБ се готвят да запазят всички министри и сменят тихомълком ръководителите на агенциите и регулаторите. Това е преяждане с власт, посочи Борисов. Според него лидерите на управляващите партии в момента говорят за успокоение, но в същото време нападат и правят назначения.

Борисов не коментира работата на министрите. Той припомни само, че в Министерството на младежта и спорта имаше сериозни скандали. Лидерът на ГЕРБ каза още, че е поискал информация и се е оказало, че страната ни всъщност не е изпратила нищо за Украйна. Решението е от декември, тогава защо на Тодор Тагарев се дава добра оценка, след като нищо не е изпратено и нищо не е свършил, бе въпросът на Борисов.

За ДПС лидерът на ГЕРБ каза, че по всички важни решения от последните месеци, някои от които и непопулярни, Движението се е подписало на първо място.

Отиването на предсрочни избори няма до доведе до нищо ново и не е добре за държавата, подчерта Борисов. Според него в момента каквото и да каже, ще бъде прието като пазарлък от негова страна, което обаче не значи, че ГЕРБ ще се съгласи безпроблемно на условията на ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари