Борисов: Бих управлявал и с правителство на малцинството

0
Борисов: Бих управлявал и с правителство на малцинството
Снимка: Дневник

„Бих управлявал и с правителство на малцинството - дори да нямаме 121 депутати, а над 110 - 115 например. Тогава ще попитаме кой може да ни подкрепи от малките партии. Стига те да не опитват да ни извиват ръцете.” Това заяви вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV, с което даде да се разбере, че е преосмислил твърдата си позиция за поемане на властта само при самостоятелно управление.

Борисов обаче уточни, че е готов на следизборна коалиция при разумни компромиси. „Лидери на партии, които се очаква да имат като среден сбор от социологическите агенции между 5% и 7% от гласовете, казват, че ГЕРБ трябва да отиде да им целува ръка, да им се моли”, възмути се той. И даде пример с Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ и дори АБВ и БСП. „Поне до този момент само ДПС не съм ги чул да поставят условия. Всички останали са изразили своите позиции с условия, които предвещават неуспешни преговори за коалиция, предупреди по-късно Борисов и пред агенция Фокус.

Според него коалиционната култура, която може да доведе до стабилност, изисква по-малките формации да отидат при победителя на изборите и да стиковат политиките си. „Така направиха в Германия. По-малката партия отиде при първата – ХДС на Ангела Меркел, и подкрепи коалиция със споразумение от близо 200 страници”, даде пример Борисов.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари