"Борисов 3" отмени решението на "Борисов 1"

0
Днес третото правителство на Бойко Борисов отмени решението на първия му кабинет от 2012 г.
Днес третото правителство на Бойко Борисов отмени решението на първия му кабинет от 2012 г.

След като преди близо три седмици парламентът възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да възобнови търсенето на инвеститор за изграждането на АЕЦ "Белене", днес третото правителство на Бойко Борисов отмени решението на първия му кабинет от 2012 г. за спиране на проекта.

Кабинетът възлага на министъра да търси стратегически инвеститор на пазарен принцип (без договори за задължително изкупуване на енергията, без преференциални цени, без договори за разлика, без корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за гарантиране на инвестицията) и без предоставяне на държавна гаранция чрез отделяне на активите и пасивите за проекта АЕЦ "Белене" в отделно дружество, пише Денвник.

От Петкова се очаква да организира, координира и контролира провеждането на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване. Освен това тя трябва да разработи процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта.

Поставеният ѝ срок да свърши това е краят на октомври тази година. Дотогава трябва периодично да информира Министерския съвет и Народното събрание за предприетите от нея действия и конкретните резултати от преговорите.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари