Борислав Сандов: Документите за инсинератора край Русе не са стигнали до мен поради нехайство

1
По думите му в Русе се натрупва "кумулативен проблем" с различни източници на замърсяване на въздуха и миризми
По думите му в Русе се натрупва "кумулативен проблем" с различни източници на замърсяване на въздуха и миризми Видео: студио Актуално

По думите му в Русе се натрупва "кумулативен проблем" с различни източници на замърсяване на въздуха и миризми

Темата с въздуха в Русе и с плана за изграждане на инсинератор в близкия румънски град Гюргево предизвика нови тревоги сред гражданите на "малката Виена".

Държавата ни е знаела за тази процедура още от 2021 г., но така и не е информирала обществеността. Дори бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов не е бил уведомен по време на мандата си, въпреки че негови служители са получили сигнала.

Това заяви самият той в Студио Actualno. "До мен не е достигала тази информация, включително в двустранни срещи с румънския министър на околната среда. Беше изненада за мен, че е пропусната възможност на по-ранен етап да реагираме. Документите не са стигнали до мен заради нехайство на мои подчинени. Поне един от тях, който е трябвало да отговаря по този въпрос, се е преместил в друга държавна агенция - Агенцията по ядрено регулиране, и си е зарязал работата, за да не стигне до мен", твърди Сандов.

Той все пак уточни, че процедурата не е пропусната. Предстоят обществени обсъждания в Румъния, а България не е отпаднала като заинтересована страна. Междувременно гражданите вече се задействаха - имаше протести и в Русе, и в Гюргево.

България е знаела още по-отдавна

"Далеч преди мен, през лятото на 2021 г., българските институции са знаели за този въпрос. Тогава е получен сигнал в Министерството на здравеопазването. То го е пратило до МОСВ, след което МОСВ го е изпратило на РИОСВ-Русе, на областната управа в Русе и до Румъния. Румъния има официален отговор, че още тогава е започнала процедура и че на по-късен етап България ще бъде уведомена, за да прецени дали да се включи", заяви Сандов.

По думите му в Русе се натрупва "кумулативен проблем" с различни източници на замърсяване на въздуха и миризми.

Умишлено ли са се криели румънските планове, какви са мерките, които може да предприеме страната ни, и дали са купени нужните уреди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Антоан
    Да бе, то на крива ракета, космуса му крив, каквото му изнася, това дрънка тоя
  • 0
    12
    Ваньо
    Този сега оправдава ли се или какво?
  • 3
    11
    До седми
    Каквото и да е, грешка, умисъл, мърлящина - непростимо е. Ама какво очакваме от селяните от "голямото село" наричащи себе си столичани и мислещи се за велики. Но поне едно положително нещо има, че Ванко Забелчев няма да е кандида за кмет
  • 5
    10
    ЕКО лок
    А новата госпожа Милкова, защо всяка вечер не информира кмета какво става в РИОСФ? Или пак са платени едни пари, вече за нов апартамент в Русе, за новото семейство, че къщата на село е малка, само 60 кв. м. РЗП?
  • 4
    9
    Служителка на РИОСВ РУСЕ
    ДИКРЕКТОРКАТА ПРИКРИВА ЛИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАМЪСЯВАЩИ С БАКЕЛИТ ПРЕДПРИЯТИЯ И ИНСЕНЕРАТОРА В ГЮРГЕВО??????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари