Вестник "Таймс": Борис Джонсън е поставен на апарат за дишане

2
Заразеният с коронавирус британски премиер Борис Джонсън късно вчера постъпи в болница
Заразеният с коронавирус британски премиер Борис Джонсън късно вчера постъпи в болница

Заразеният с коронавирус британски премиер Борис Джонсън късно вчера постъпи в болница и е бил поставен на респираторен апарат, твърди в. "Таймс". 

Това е направено като част от лечението му. От "Даунинг стрийт" 10 казаха, че настаняването на Джонсън в болница е предпазна мярка, тъй като министър-председателят продължава да има трайни симптоми на коронавирус вече 10 дни след положителен тест за вируса. Според в. "Гардиън" постъпването на премиера в болница означава, че заразата е стигнала до рисков стадий. Източници на изданието твърдят, че състоянието на Борис Джонсън е по-сериозно отколкото признават неговите приближени.

Преди три дни, самият Джонсън съобщи във видео, разпространено през Туитър, че има само един симптом - повишена температура, заради което продължава с карантината. Сега неовладяната температура вече е описвана от "Даунинг стрийт" 10 като "треска", оттам говорят за "симптоми". 

Премиерът сам съобщи на 27 март, че е дал положителна проба за коронавируса и започна да спазва карантина. Бременната съпруга на Джонсън - Кери Симъндс, също е с положителна проба за COVID-19.

Днешното извънредно правителствено заседание, посветено на борбата с коронавируса, ще бъде ръководено от министъра на външните работи Доминик Рааб. 

Джонсън (55 г.) стана първият европейски лидер с положителна проба за заболяването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари