Великобритания е пред здравен колапс

0
Регистрираха най-стряскащите цифри на пандемията от последните три месеца
Регистрираха най-стряскащите цифри на пандемията от последните три месеца Снимка: iStock / Getty Images

Расте натискът върху болниците в Обединеното кралство.

С близо 50 000 случая на ден, 1000 хоспитализирани на ден и с над 600 новозаразени на 100 000 души, Великобритания регистрира най-стряскащите цифри на пандемията от последните три месеца. Само в понеделник са починали 223 души в резултат от вируса, което е най-голямото число от март.

Британският здравен министър Саджид Джавид напомни пред медиите, че пандемията не е приключила и че новите дневни случаи могат да достигнат 100 000. Въпреки това Джавид бе категоричен, че за момента ваксините са достатъчно средство за овладяване на ситуацията и правителството няма да минава на план Б.

По този начин кабинетът, оглавяван от Борис Джонсън, ще продължи да влага усилия във ваксинацията на населението, от което близо 80% е имунизирано с втора доза. Около 15 на сто от децата между 12 и 15 години са с първа игла, чиято ваксинация започна точно преди месец, отбелязва 20minutos, цитиран от Novini.bg.

От Конфедерацията на общественото здраве обаче настояват правителството да затегне мерките и отново да направи задължително носенето на маски в градския транспорт и в затворените помещения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари