Борис Бонев: Срам ме е, че съм част от този СОС!

0
Не може София да е заложник на партийни централи, коментира общинският съветник
Не може София да е заложник на партийни централи, коментира общинският съветник Снимка: Борис Бонев / Facebook

Не може София да е заложник на партийни централи, коментира общинският съветник

"Нашата позиция винаги е била, че не трябва да допускаме ГЕРБ в управлението на София, но това не означава, че не трябва да бъдат допускани в работата за София. Това са две напълно различни неща. Ние никога не сме искали да лишим ГЕРБ от възможността за пред техните избиратели, когато е в името на София, те да реализират политики и да работят за София. Проблемът е, че в тези 3 месеца от изборите виждаме по-скоро едно деструктивно поведение, което не е в полза на София." Това каза общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" (ПП-ДБ и СС) Борис Бонев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че над него няма натиск.

"Моето его никога не е било казус или проблем, независимо, че много хора се опитаха така да го изкарат. Аз съм един, мога да се защитя, на среща са редица хора, които обикалят студиата, за да кажат, че Борис Бонев е проблемът и неговото его е проблемът. Борис Бонев не е кандидат за председател на СОС от месец и половина. Всички, които са водили разговори, могат да потвърдят, че никога не съм поставял като червена линия аз да съм председател. Тогава защо няма избран председател", попита Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник призна, че не е имало договорки за демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Това, което дискутирахме, беше за конкретни политики и реформи за София. Тези разговори водихме не само с БСП, но и със "Синя София", "Има такъв народ". Разбирате ли колко е жалко, когато е дадено доверието на хиляди хора, за да решават проблемите на София, се занимават само и единствено с това да измислят опорки и медийни заглавия", категоричен бе той.

Попитан как ще получат подкрепа за председател на СОС, Бонев отговори: "Надяваме се на разум и на публичния натиск. Трябва да се отпуши работата на СОС. До този момент във всички разговори, които сме водили, нашата група е била тази, която е настоявала за политики и реформи, под които всички да се подпишат. Всички други казват: "Нека сключим джентълменско споразумение, нека е само устно". Ние искаме да се подпишат за това, че ще бъде реформиран Центърът за градска мобилност, да се подпишат за това, че "Топлофикация" ще бъде реформирана и че ще има инвестиции в кварталите - паркинги между блоковете, но те отказват, странно е".

Бонев подчерта, че не може София да е заложник на партийни централи.

"Аз съм човек, който 15 години се бори за този град. В нашия офис с колегите ПП-ДБ-СС всяка седмица обсъждаме какви доклади да внесем и вместо да спорим за това, ние се занимаваме с циркаджийски изпълнения трети месец. Срам ме е, че съм част от този Общински съвет. Надявам се и всички други да ги е срам и се надявам преди 13 февруари да има избран председател и работата да започне", добави той.

Общинският съветник припомни, че няма как да има реформи и увеличение на заплати без бюджет.

"Бюджетът на транспорта се формира по две линии - дотациите от общината, които са включени в бюджет на СО, а втората линия - собствените приходи на транспортните дружества и ЦГМ. Предвидили сме увеличение на собствените приходи, без да се увеличават цените на картите и билетите", ясно заяви Борис Бонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари