Борис Бонев: Положението в завода за отпадъци е страшно, не знам как стои здрав

2
Моята личност не е пречката да се избере председател на Общинския съвет, посочи Бонев
Моята личност не е пречката да се избере председател на Общинския съвет, посочи Бонев Снимка: bTV

Моята личност не е пречката да се избере председател на Общинския съвет, посочи Бонев

"Решението на групата ни беше днес да не издигаме кандидат за председател на Столичния общински съвет. Всички останали общински съветници са предостатъчни за избор. Три седмици говореха как ние сме пречката, моята личност е проблемът. Когато аз не участвам, също не може да бъде избран председател“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV общинският съветник в София от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси СофияБорис Бонев.

Направихме всички усилия, за да намерим подкрепа за мнозинство в Общинския съвет. Направихме три покани до всички сили и в различни формати, защото имаше претенции - искаха с кмета, после без кмета, за политики, за хора – пълен хаос. Опитахме да намерим допирни точки“, добави той.

„Рухнаха митовете кой дърпа ръчната спирачка на Общинския съвет. Решението на нашата група е днес да издигаме кандидат за председател. Ние не сме разколебани. Отговорността е на всички общински съветници да се избере председател. Моята личност не е пречката да се избере председател на Общинския съвет“, посочи Бонев.

Наследството

Според него след снежната буря е имало хиляди сигнали за паднали клони на дървета.

Това е „детелината“ на бул. „Цариградско шосе“ при алея „Яворов“. Всеки един цвят показва различен договор и различна фирма, която се грижи за зелената система. Това е хаосът – 19 фирми и договори има за поддръжка на зелената система на София с различни правила, санкции и форми на контрол. Това е само част от хаоса, който разкриваме. Директори на фирми се оказаха в отпуск. Липсва техника. Договорено, че фирма трябва да има две вишки и пет електрически триона, но вишките ги няма“, коментира Бонев.

Тепърва правим анализ на това, което откриваме. 17 млн. лева вече са дадени на тези фирми за поддръжка на зелената система. Единствено е наложена една глоба за 15 хил. лева. За да демонстрираме, че няма да допускаме същия хаос - само за 24 часа фирмите бяха глобени със 120 хиляди лева“, подчерта общинският съветник.

Кметът Терзиев каза част от нещата, които открихме в завода за обработка на отпадъци – гордостта на Фандъкова и ГЕРБ. Там положението е страшно. Не знам как този завод физически стои здрав. 18 години разграждане на институциите и системите няма как да бъдат санирани за три седмици“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари