Борис Бонев: Очаквам проектът за водопровод до Перник да достигне 40 милиона лева

0
По думите му, е изключително важно да се намерят отговорните лица, допуснали да се стигне до източването на язовир Студена
По думите му, е изключително важно да се намерят отговорните лица, допуснали да се стигне до източването на язовир Студена Видео: БНТ

Общинският съвет в София прие бюджета за тази година, който е в размер малко над 1,7 млн. лв.

Достатъчна ли е тази сума за развитието на проектите в столицата и кои проблеми остават нерешени - гост по темата в "Денят започва" с Георги Любенов е общинският съветник Борис Бонев.

"Когато говорим за бюджета, това, която на мен най-много ми липсва, са реформи и приоритети", категоричен е Бонев.

Борис Бонев, общински съветник: Аз чух градски транспорт, екология, образование, култура... Когато всичко ти е приоритет, няма как резултатите да са добри. Това, което липсва наистина, е фокус.

За да има реформа, трябва да има пари. Аз поне в този бюджет, който механично повтаря цифри от предишни години, не виждам пари за реформи, категоричен е Бонев. Според него, собствените пари на общината, без отпусканите средства от европейски фондове, са недостатъчни.

Общинският съветник коментира и спасителния план за кризата в Перник чрез подаване на вода по тръбопровода на София.

Борис Бонев, общински съветник: Аз много се надявам този план да успее, защото говорим за хуманитарна криза. Има обаче много неприятни сигнали за поскъпване на този проект - от 25 на 27 милиона, аз очаквам да достигне до 40 милиона до края на реализацията.

Това само ще поддържа сегашния режим на водата, няма да реши водната криза, смята Бонев. По думите му, е изключително важно да се намерят отговорните лица, допуснали да се стигне до източването на язовир Студена.

Според Бонев обаче, проектът за строеж на нов водопровод не е публичен, тъй като до този момент не е излязъл технически документ, а само мнения и становища.

Борис Бонев, общински съветник: Така че, как ще се строи този проект, остава една енигма. Цялата тази работа говори за един административен хаос, а най-големият проблем ще бъде, ако пострада и водоснабдителната система на София.

Бонев коментира и проблема със замърсяването на въздуха в София и мерките срещу това.

Борис Бонев, общински съветник: Когато говорим за намаляване на трафика, трябва да говорим в две посоки - едната е рестриктивни мерки, а другата е стимулиращи.

Единствената алтернатива на автомобилите е градският транспорт, той трябва да бъде бърз и редовен, допълни още общинският съветник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари